Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Γραμμών Τρόλεϊ
(12-10-2017, 02:20 PM)amoran Έγραψε: "Εν τέλει οποιοσδήποτε κατοικεί εντός του Λεκανοπεδίου πρέπει να έχει επόγνωση ότι θα ζει με τον θόρυβο"

Γιατί ρε μάστορα; Μαζευτήκαμε κάπου όλοι μαζί οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου και το αποφασίσαμε; Συγγνώμη κιόλας δηλαδή, εκτός αν η επόγνωση συνδυάζει επίγνωση και απόγνωση οπότε ΟΚ...

Κάποιος που κατοικεί στο Κίτσι της Βάρης ξέρει ότι μένει σε ένα μέρος που απολαμβάνει ησυχία χωριού, αλλά δεν έχει σε καμία περίπτωση ανέσεις πόλης (συχνή συγκοινωνία, πληθώρα δημόσιων υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων, σχολεία, νοσοκομεία).

Αντίστοιχα κάποιος που κατοικεί στην Κάτω Ηλιούπολη, όπως εγώ, ξέρει πολύ καλά ότι ζει δίπλα σε ένα σημαντικό οδικό άξονα για τη σύνδεση Νότιας Αττικής με Κέντρο Αθήνας (λ. Βουλιαγμένης), με υπαρκτή κυκλοφορία όλο το 24ωρο και ιδιαίτερα αυξημένη τις ώρες αιχμής. Θα βρίσκεται αντιμέτωπος μέρα και νύχτα με τον θόρυβο των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών, των φορτηγών, των λεωφορείων, τις σειρήνες των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, ΑΛΛΑ έχει νηπιαγωγείο απέναντι από το σπίτι του, σχολικό συγκρότημα με δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο σε μικρή απόσταση, ΚΕΠ και αρκετές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να κάνει ταξίδι για να εξυπηρετηθεί, λεωφορειακές γραμμές που να βοηθάνε στις μετακινήσεις προς/από γειτονικές περιοχές, σταθμό Μετρό δίπλα στο σπίτι του για να βρίσκεται σε 10' στο Κέντρο της πολης.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Απλα και κατανοητά. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει...
Απάντηση
(12-10-2017, 03:51 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Κάποιος που κατοικεί στο Κίτσι της Βάρης ξέρει ότι μένει σε ένα μέρος που απολαμβάνει ησυχία χωριού, αλλά δεν έχει σε καμία περίπτωση ανέσεις πόλης (συχνή συγκοινωνία, πληθώρα δημόσιων υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων, σχολεία, νοσοκομεία).

Με το συμπάθιο, αν εκεί που απολαμβάνεις ησυχία χωριού για 20 χρόνια, έρθω εγώ και ανοίξω ένα μηχανουργείο ή ένα μπαρ με τη μουσική στη διαπασών από κάτω σου, δεν τρέχει τίποτα και όλα ΟΚ;
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση
(12-10-2017, 04:12 PM)amoran Έγραψε: Με το συμπάθιο, αν εκεί που απολαμβάνεις ησυχία χωριού για 20 χρόνια, έρθω εγώ και ανοίξω ένα μηχανουργείο ή ένα μπαρ με τη μουσική στη διαπασών από κάτω σου, δεν τρέχει τίποτα και όλα ΟΚ;

Ωραία, επειδή ξεφύγαμε από το θέμα ας επανέλθουμε λίγο εκεί που ξεκίνησε η κουβέντα.

Πάνε 4 κυβερνητικοί (έχει σημασία η επισήμανση, γιατί δεν πρόκειται για αντιπολίτευση που επιδιώκει συχνά άλλους σκοπούς) βουλευτές και καταθέτουν ερώτηση προς τον Υπ. Μεταφορών (είναι σαν τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε συμμετοχή στην απεργία ενάντια στα μέτρα που εισηγούνταν και ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ) που αφορά θέμα που δεν είναι καν αρμοδιότητα του Υπουργείου (δεν καθορίζονται με υπουργική απόφαση οι διαδρομές των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Πρωτεύουσα, αλλά με απόφαση της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΟΑΣΑ).

Στην ερώτηση επικαλούνται μετρήσεις (βλέπω συγκεκριμένους αριθμούς και εντυπωσιάζομαι ποιος ήταν αυτός που κάλεσε κάποιον να διενεργήσει επαγγελματική μέτρηση) και ζητάνε να λάβουν απάντηση για την ηχορύπανση από τα κλιματιστικά!!! Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι κάνει θόρυβο το κλιματιστικό ενός τρόλεϊ και όχι η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού στο μπαλκόνι οποιουδήποτε από τα τριγύρω σπίτια και ειδικά αν πρόκειται για παλιά κλιματιστικά; Πλάκα κάνουμε;

Και η ερώτηση δεν περιορίζεται απλά στο θέμα της ηχορύπανσης, αλλά κάνει νύξη και σε ζήτημα μεταφοράς αφετηρίας και μάλιστα ΤΡΟΛΕΪ!!! Που όλοι ξέρουμε ότι η διαδρομή του είναι αρκετά συγκεκριμένη και περιορίζεται στα σημεία που υπάρχει εναέριο δίκτυο. Και εν τέλει για ποιο λόγο να αλλάξει θέση η αφετηρία της Λαμπρινής; Δηλαδή αν αύριο μεθαύριο αποφασίσουν οι κάτοικοι γύρω από το Γκολφ της Γλυφάδας ότι δε γουστάρουν την αφετηρία των Τοπικών Γλυφάδας/ΒΒΒ θα πρέπει ο ΟΑΣΑ να την απομακρύνει; Γιατί κάνει μπαμ ότι κάποιοι δε θέλουν τρολεϊ έξω από το σπίτι τους.
Απάντηση
Είναι απολύτως βέβαιο πως μπορεί να κρύβονται ιδιοτελή κίνητρα πίσω από την ερώτηση. Ωστόσο, δεν είναι άσχημο -επιτέλους- κάποιος να ασχοληθεί και με το θέμα της ηχορύπανσης, όπου φυσικά υπάρχει, μια και αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για ολοένα αυξανόμενη μερίδα ανθρώπων.
Η πραγματική ερώτηση λοιπόν εδώ είναι: Γιατί δε σταματάμε πια αυτές τις ατέλειωτες εικασίες ως βουλή, δικαστήρια, περιφέρεια, δήμος και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, και δεν κάνουμε αυτή τη ρημάδα την ΑΥΤΟΨΙΑ πρν πάρουμε την όποια απόφαση;
Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
Απάντηση
(12-10-2017, 02:20 PM)amoran Έγραψε: "Εν τέλει οποιοσδήποτε κατοικεί εντός του Λεκανοπεδίου πρέπει να έχει επόγνωση ότι θα ζει με τον θόρυβο"

Γιατί ρε μάστορα; Μαζευτήκαμε κάπου όλοι μαζί οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου και το αποφασίσαμε; Συγγνώμη κιόλας δηλαδή, εκτός αν η επόγνωση συνδυάζει επίγνωση και απόγνωση οπότε ΟΚ...
Το αποφασίσαμε από τη στιγμή που δεν ζουμε σε κάποιο χωριό. Κάθε μητρόπολη έχει ηχορύπανση.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
(12-10-2017, 04:12 PM)amoran Έγραψε: Με το συμπάθιο, αν εκεί που απολαμβάνεις ησυχία χωριού για 20 χρόνια, έρθω εγώ και ανοίξω ένα μηχανουργείο ή ένα μπαρ με τη μουσική στη διαπασών από κάτω σου, δεν τρέχει τίποτα και όλα ΟΚ;

Κυνηγάς τον δήμαρχο που έδωσε την άδεια. Δεν έχει βέβαια καμία σχέση το παρόν ζήτημα στη συζήτηση.

Στο θέμα μας τώρα, είναι δυνατόν να έχουν άποψη για τα κλιματιστικά και τις αφετηρίες άνθρωποι οι οποίοι ανάθεμα και εαν έχουν δει εσωτερικό λεωφορείου στη ζωή τους; Άνθρωποι οι οποίοι αντί να κοιτάξουν οτι η Λαμπρινή δεν εχει πεζοδρόμια, με τα αυτοκίνητα να έχουν καταλάβει κάθε ελεύθερο χώρο, νοιάζονται ξαφνικά για την αφετηρία των τρόλει; Δε κοιτάνε που έχει καταντήσει η Αθήνα σαν το Καράτσι, το Κάιρο και τη Βομβάη σε ποιότητα ζωής και συμπεριφοράς, το κλιματιστικό του 5 τους μάρανε! Άι σιχτίρ πια...
Απάντηση
Την προμετωπίδα του 6 γιατί δεν την αλλάζουν σε Ομόνοια και την έχουν αφήσει να γράφει Ιπποκράτους, διότι κάποιος που δεν ξέρει τη συγκεκριμένη γραμμή, νομίζει ότι το 6 κάνει τέρμα στην Ιπποκράτους, ενώ κάνει τέρμα στην Πλ.Λαυρίου στην Ομόνοια.
Απάντηση
(03-06-2018, 06:41 PM)mercedes1988 Έγραψε: Την προμετωπίδα του 6 γιατί δεν την αλλάζουν σε Ομόνοια και την έχουν αφήσει να γράφει Ιπποκράτους, διότι κάποιος που δεν ξέρει τη συγκεκριμένη γραμμή, νομίζει ότι το 6 κάνει τέρμα στην Ιπποκράτους, ενώ κάνει τέρμα στην Πλ.Λαυρίου στην Ομόνοια.

Γιατί μετά δε θα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το 6 φτάνει μέχρι Ιπποκράτους, άσχετα από την αφετηρία στην Πλ. Λαυρίου. Το ζήτημα είναι κατά πόσο σήμερα αξίζει να υπάρχει αυτός ο μικρός μεν σε μήκος κύκλος, αλλά "καταστροφικός" δε για τα δρομολόγια της γραμμής αφού με οτιδήποτε συμβεί στην Ακαδημίας ή στην Πανεπιστημίου αυτομάτως επηρεάζεται χωρίς προφανή λόγο.
Απάντηση
(03-06-2018, 07:28 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Γιατί μετά δε θα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το 6 φτάνει μέχρι Ιπποκράτους, άσχετα από την αφετηρία στην Πλ. Λαυρίου. Το ζήτημα είναι κατά πόσο σήμερα αξίζει να υπάρχει αυτός ο μικρός μεν σε μήκος κύκλος, αλλά "καταστροφικός" δε για τα δρομολόγια της γραμμής αφού με οτιδήποτε συμβεί στην Ακαδημίας ή στην Πανεπιστημίου αυτομάτως επηρεάζεται χωρίς προφανή λόγο.

Χρήσιμο είναι που κατεβαίνει μέχρι Ακαδημία για να δίνει ανταπόκριση με όλες τις γραμμές Νοτίων και Ανατολικών προαστιών.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
ΤΡΟΛΛΕΫ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Μετά την ίδρυση της γραμμής 19Β και την κατ' ουσίαν παραδοχή ότι η γραμμή προς Στ. Χαλανδρίου δεν έπρεπε να υπάρχει, έχει διαμορφωθεί η εξής στρεβλή εικόνα των γραμμών 18/19 :

Προγραμματισμένα οχήματα 7 τις καθημερινές, 4 το Σάββατο, 3 τις Κυριακές. Λόγω όμως του διαφορετικού μήκους της κάθε γραμμής, τα δρομολόγια στην επιστροφή από Χαλάνδρι μπερδεύονται και αλληλοεπικαλύπτονται, αφήνοντας μεγάλα κενά.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Με τα ως άνω δεδομένα, λαμβάνοντας υπ' όψιν και την ύπαρξη της γραμμής 10 που αρκεί απόλυτα για την χαμηλή επιβατική κίνηση στον άξονα Φάρος Ψυχικού - Εθν. Αντιστάσεως, προτείνω :

- Κατάργηση γραμμών 18 και 19.
- Μετονομασία της γραμμής 19Β σε "19 ΜΟΥΣΕΙΟ - Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - ΣΙΔΕΡΑ - ΠΛ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ" και διατήρηση της κυκλικής διαδρομής, όπως είναι σήμερα. Κατάργηση της αφετηρίας στην οδό Κολοκοτρώνη και μετατόπιση, στο σημείο εκείνο, της αφετηρίας του "10".  
- Δημιουργία τοπικής γραμμής "18 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΠΛ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (κυκλική)" με ένα όχημα που θα εξυπηρετεί τοπικά το κομμάτι που αφήνει το παλιό "19". Εναλλακτικά, πλήρης κατάρηγηση και αποξήλωση του δικτύου, καθώς ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα και η κίνηση σηκώνεται από τα τοπικά Πεντέλης.

Με την πρόταση αυτή :
- δημιουργείται μια αξιόπιστη γραμμή με συχνότητα 15-20' που θα αναλάβει τη συνεξυπηρέτηση της Κηφισίας μέχρι τα Σίδερα Χαλανδρίου. 
- δίνεται τέλος στην ακανόνιστη διέλευση στην κάθοδο, όπου μένουν κενά 40 λεπτών και μετά εμφανίζονται και τα τρία τρόλλεϋ μαζί. 
- δίνεται διέξοδος από την Πλ. Χαλανδρίου για μετεπιβίβαση προς Μαρούσι και άνοδο Κηφισίας, κάτι που σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς η ανταπόκριση 421/Κηφισίας θέλει πάρα πολύ περπάτημα σε επικίνδυνα έως ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Με την σταθερή διέλευση σε τακτά χρονικά διαστήματα, η ανταπόκριση Χαλάνδρι/άνοδος Κηφισίας μπορεί να γίνει εύκολα και με ασφάλεια στη στάση "Σίδερα (άνοδος) - Περίπτερο (κάθοδος)" με σύνδεση από την υπόγεια πεζοδιάβαση.  Η δυνατότητα αυτή υπάρχει θεωρητικά και σήμερα, αλλά ακυρώνεται από την πολύ κακή συχνότητα διέλευσης του 19/19Β.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Κορμοί / Express Citaro 436 626.644 22-07-2023, 12:21 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Leon377
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 3 Cmaniac 42 63.314 15-07-2023, 11:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Larioupol
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 8 Cmaniac 166 198.751 16-04-2023, 05:22 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Aggele
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 1 Cmaniac 273 356.223 16-04-2023, 02:41 AM
Τελευταία Δημοσίευση: panos44
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 0 Cmaniac 116 157.983 05-03-2023, 02:49 PM
Τελευταία Δημοσίευση: abc
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 2 Cmaniac 264 370.111 09-02-2023, 03:21 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 5 Cmaniac 80 78.131 18-01-2023, 06:04 PM
Τελευταία Δημοσίευση: sgkatsos
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 6 Cmaniac 46 61.514 11-11-2022, 01:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 7 Cmaniac 60 90.557 03-05-2022, 10:00 PM
Τελευταία Δημοσίευση: kostas720
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 4 Cmaniac 44 68.533 15-11-2019, 04:44 PM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)