Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πρώτα / τελευταία δρομολόγια λεωφορείων-τρόλεϊ (τροποποιήσεις, σχολιασμός, προτάσεις)
#61
Αυτή τη στιγμή γράφω από το 3 που το πήρα από Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο το έχω ξαναπετύχει στην Πατησίων περίπου τέτοια ώρα. Επίσης έχω πετύχει και το 1 στο Σύνταγμα περίπου 4 και κάτι το πρωί (με κατεύθυνση προς Μοσχάτο) με κόσμο αλλά και να βλέπω άτομα να επιβιβάζονται σε αυτό.

Στην εφαρμογή λέει ότι τα πρώτα δρομολόγια αναχωρούν 5:00 χωρίς να αναφέρει για δρομολόγια πριν τις 5. Το πρώτο - πρώτο 3 λογικά αναχωρεί από το αμαξοστάσιο του Κόκκινου Μυλου στις 4, αλλά χωρίς να αναφέρει κάτι ή εφαρμογή. Το πρώτο-πρώτο 1 από που αναχωρεί;
Απάντηση
#62
(29-08-2019, 04:23 AM)NightLine Έγραψε: Αυτή τη στιγμή γράφω από το 3 που το πήρα από Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο το έχω ξαναπετύχει στην Πατησίων περίπου τέτοια ώρα. Επίσης έχω πετύχει και το 1 στο Σύνταγμα περίπου 4 και κάτι το πρωί (με κατεύθυνση προς Μοσχάτο) με κόσμο αλλά και να βλέπω άτομα να επιβιβάζονται σε αυτό.

Στην εφαρμογή λέει ότι τα πρώτα δρομολόγια αναχωρούν 5:00 χωρίς να αναφέρει για δρομολόγια πριν τις 5. Το πρώτο - πρώτο 3 λογικά αναχωρεί από το αμαξοστάσιο του Κόκκινου Μυλου στις 4, αλλά χωρίς να αναφέρει κάτι ή εφαρμογή. Το πρώτο-πρώτο 1 από που αναχωρεί;

Tα τρόλλεϋ παραδοσιακά επιβιβάζουν/αποβιβάζουν σε όλο το μήκος της διαδρομής προς και από αμαξοστάσιο. Οι ώρες, ωστόσο, δεν αναγράφονται γιατί (ενδέχεται) να βγεί από άλλο αμαξοστάσιο το όχημα και να εκτελέσει διαφορετική διαδρομή, συνεπώς δεν θέλουν να δεσμεύονται.
Στην πράξη βέβαια κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιο να αλλάξει αμαξοστάσιο μια γραμμή τρόλλεϋ. 

Ως εκ τούτου και κατά προσέγγιση μπορούμε να πούμε τα εξής :

1 : Αναχωρήσεις 5:00 από Μοσχάτο και από Αττική. Βγαίνει από Αγ. Αννα και εκτελεί υπηρεσιακή διαδρομή μέσω Πειραιώς. Προς Μοσχάτο δεν παίρνει κόσμο, προς Αττική άντε να πάρει από Ομόνοια (γύρω στις 04:50).

2 : Έχει πρώτα δρομολόγια 06:25/06:30.

3 : Το δρομολόγιο των 05:00 από Ν. Ψυχικό έρχεται από Κόκ. Μύλο - Πατησίων - Αλεξάνδρας. Λογικά ξεκινάει γύρω στις 04:10 και θα πρέπει να επιβιβάζει από Τέρμα Ανω Πατήσια.

4 : Αναχωρήσεις 05:00 από Αγ. Ιωάννη και Κυψέλη. Βγαίνει από Αγ. Άννα και θα πρέπει γύρω στις 04:35 να επιβιβάζει από Ομόνοια προς Αγ. Ιωάννη και 04:45 από Πανελλήνιο προς Κυψέλη. Στο σχόλασμα γύρω στις 00:20 θεωρώ ότι γίνεται το αντίστροφο (μέχρι Ομόνοια / Πανελλήνιο)

5 : Το πρωί παίρνει 05:30 από Λαμπρινή και 06:30 από Καλλιθέα. Το βράδυ, το τελευταίο φτάνει Καλλιθέα γύρω στις 23:55 και επιστρέφει Άνω Πατήσια κανονικά με κόσμο

6 : Εξαγωγή/εισαγωγή κατευθείαν από Κόκκινο Μύλο στο δρομολόγιο του και έτσι επιβιβάζει / αποβιβάζει κανονικά.

10 : Η επίσημη γραμμή εξαγωγής/εισαγωγής είναι : Συγγρού/Καλλιρρόης/Βασ. Κωνσταντίνου/Βασ. Σοφίας/τρίγωνο Αμπελοκήπων/Αλεξάνδρας/δεξιά Πατησίων/Κόκ. Μύλος. Στην πράξη θεωρώ όμως ότι οι οδηγοί περνάνε από κέντρο (κατεβάζουν κεραία στο Στ. Συγγρού/Φίξ και μπαίνουν εν συνεχεία στη γραμμή Κουκακίου από Μακρυγιάννη). Σε κάθε περίπτωση το όχημα που φτάνει 00:45 από Χαλάνδρι στις Τζιτζιφιές, αν μη τι άλλο πρέπει να παίρνει κόσμο μέχρι Συγγρού/Φίξ.

11 : Ολονύχτια, συνεπώς πάντοτε έχει δρομολόγια.

12 : Εξαγωγή/Εισαγωγή από Αττική. 04:30 από Μεταξουργείο προς Περιστέρι και 00:30 από Περιστέρι προς Μεταξουργείο.

14 : Το πρωί ξεκινά κανονικά με πρώτο δρομολόγιο από Λαμπρινή 05:00 και το ίδιο όχημα κάνει το πρώτο από Γηροκομείο στις 05:45. Το βράδυ, το όχημα που φτάνει 23:55 στο Γηροκομείο, γυρίζει μέχρι Άνω Πατήσια.

15 : 04:40 από Ομόνοια προς Πετράλωνα. Το βράδυ 23:40 από Πολύγωνο μέχρι Ομόνοια.

18/19 : Οι επιστροφές το βράδυ (00:30 από Χαλάνδρι) μέχρι Πεδίο Άρεως.


21 : Θεωρώ ότι τα οχήματα που βγαίνουν από Α/Σ Αγ. Αννης εξυπηρετούν αμέσως από την πρώτη στάση, αφού είναι πάνω στη διαδρομή. 

24/25 : Εξαγωγή από Αττική και επιβίβαση από Μεταξουργείο γυρω στις 04:25 κανονικά με την πινακίδα προορισμού. Το βράδυ το αυτό. Εξυπηρέτηση μέχρι Μεταξουργείο. Το βράδυ γύρω στις 0:00 από Πετρούπολη προς Μεταξουργείο (24) και γύρω στις 0:00 από Αγ. Αντώνιο προς Μεταξουργείο (25)
Απάντηση
#63
Κρίμα που δε μπορώ να βάλω Like. Άκρως ενημερωμένο ποστ. Στα τρόλεϊ έχω δει αρκετές φορές να μη γράφουν αριθμό, αλλά τοποθεσία (Ομόνοια π.χ.) και δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι ποιο, και χάνεται η μπάλα.

Για το 11 πάντως, υπάρχει δρομολόγιο που εκτελείτε λίγα λεπτά πριν αυτό των 4:20, από Άνω Πατήσια, και το 4:20 εκτελείτε κανονικά.
Απάντηση
#64
(29-08-2019, 10:48 AM)Citaro Έγραψε: Tα τρόλλεϋ παραδοσιακά επιβιβάζουν/αποβιβάζουν σε όλο το μήκος της διαδρομής προς και από αμαξοστάσιο. Οι ώρες, ωστόσο, δεν αναγράφονται γιατί (ενδέχεται) να βγεί από άλλο αμαξοστάσιο το όχημα και να εκτελέσει διαφορετική διαδρομή, συνεπώς δεν θέλουν να δεσμεύονται.

Πλέον δεν είναι "κανόνας", αλλά εξαίρεση. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το τελευταίο τρόλεϊ της γραμμής 1 έφτασε Μοσχάτο και αναχώρησε για αμαξοστάσιο κενό, με σβηστά φώτα, ακολουθώντας την συνηθισμένη διαδρομή της γραμμής (Στρ. Μακρυγιάννη, Ποσειδώνος, Θησέως κλπ).

Ομοίως, τα τελευταία της γραμμής 10 δεν ακολουθούν τη "παράδοση" με κανονικό δρομολόγιο από Τζιτζιφιές μέχρι Φιξ και μετά μέσω Κέντρου Αθήνας για Κόκκινο Μύλο, αλλά βάζουν το "ΣΥΓΓΝΩΜΗ / ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ" και αναχωρούν τις περισσότερες φορές κενά. Αντίστοιχα και νωρίς το πρωί αρκετοί οδηγοί προτιμάνε να κατεβαίνουν με κενό όχημα προς Τζιτζιφιές.
Απάντηση
#65
Όπως ανέφερε και ο marios.ilioupoli παραπάνω, δυστυχώς πια με την συγχώνευση των εταιρειών, έχει γίνει μόδα η μη επιβίβαση κατά την έναρξη και την λήξη.

Για την 1, νομίζω πως δεν χρησιμοποιείται η υπηρεσιακή διαδρομή της Γέφυρας Μοσχάτου. Τα βαγόνια από το Ρουφ πρέπει να βγαίνουν Ομόνοια και από εκεί φορτώνουν για Μοσχάτο.
Την πρώτη εξαγωγή της 3 την έχω χρησιμοποιήσει, γύρω στις 0430 περνάει από Πατησίων, αλλά φορτώνει κανονικά από Κ.Μύλο. Στα σχολάσματα, όλα τα βαγόνια του Κ.Μύλου πάνε μέχρι το Αμαξοστάσιο κανονικά.
Η 10 είναι η μόνη του Κ.Μύλου που η εξαγωγή της γίνεται από Αχαρνών και όχι από Πατησίων, με ταμπέλα ''Σύνταγμα'', ντήζελ μέχρι Φιξ και από εκεί κανονικά για Τζιτζιφιές. Στο σχόλασμα είτε μέχρι Φιξ, είτε Αμπελόκηποι και από Πατησίων κανονικά για Κ.Μύλο.
Τα βαγόνια της 12 είναι μέχρι ''Πλ.Αττικής'', ενώ των 24-25 πλέον προς τα πάνω δεν φορτώνουν και σπάνια προς τα κάτω, αλλιώς παίζει συχνά και το ''Αγ.Αντώνιος''.
Η 21, όπως και ο άσσος μέχρι Ομόνοια.
Μετά από κάποια χρόνια..
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''
Απάντηση
#66
Το τελευταίο δρομολόγιο του 19 (σκέτο) από Χαλάνδρι προς Μουσείο, έχει έναν αστερίσκο που λέει ότι μετά το Πεδίον του Άρεως συνεχίζει στο Αμαξοστάσιο. Του Κόκκινου Μύλου εννοεί; Δηλαδή μόλις μπει Πατησίων κάνει την ίδια πορεία με το 3, που κ αυτό ανεβαίνει στο αμαξοστάσιο στο τελευταίο δρομολόγιο, αντί να κάνει τέρμα στην Αγία Τριάδα;
Απάντηση
#67
(27-05-2020, 09:36 PM)NightLine Έγραψε: Το τελευταίο δρομολόγιο του 19 (σκέτο) από Χαλάνδρι προς Μουσείο, έχει έναν αστερίσκο που λέει ότι μετά το Πεδίον του Άρεως συνεχίζει στο Αμαξοστάσιο. Του Κόκκινου Μύλου εννοεί; Δηλαδή μόλις μπει Πατησίων κάνει την ίδια πορεία με το 3, που κ αυτό ανεβαίνει στο αμαξοστάσιο στο τελευταίο δρομολόγιο, αντί να κάνει τέρμα στην Αγία Τριάδα;

Το 19, αν δεν έχει αλλάξει κάτι, βγαίνει από το Αμαξοστάσιο Αγίας Άννης, το οποίο βρίσκεται πίσω απο το ΑΜ ΡΑΛ. Επομένως, το τελευταίο δρομολόγιο ουσιαστικά δεν πάει μέχρι την αφετηρία της Βασ. Ηρακλείου, αλλά πιάνει ως "τελευταία στάση" το Πεδίο Άρεως και έπειτα αποσύρεται για το αμαξοστάσιο μέσω Πατησίων, Ομόνοιας, Πειραιώς, Π. Ράλλη.
Ε Ι Δ Ι Κ Ο
Δ Ρ Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ι Ο
Απάντηση
#68
(28-05-2020, 01:21 AM)N1Ellinikou Έγραψε: Το 19, αν δεν έχει αλλάξει κάτι, βγαίνει από το Αμαξοστάσιο Αγίας Άννης, το οποίο βρίσκεται πίσω απο το ΑΜ ΡΑΛ. Επομένως, το τελευταίο δρομολόγιο ουσιαστικά δεν πάει μέχρι την αφετηρία της Βασ. Ηρακλείου, αλλά πιάνει ως "τελευταία στάση" το Πεδίο Άρεως και έπειτα αποσύρεται για το αμαξοστάσιο μέσω Πατησίων, Ομόνοιας, Πειραιώς, Π. Ράλλη.

Άρα αποσο κατάλαβα πάει κενό μετά το ΠτΑ και όχι όπως το 3 που συνεχίζει με επιβάτες έτσι; Thanks anyway.
Απάντηση
#69
(28-05-2020, 09:08 PM)NightLine Έγραψε: Άρα αποσο κατάλαβα πάει κενό μετά το ΠτΑ και όχι όπως το 3 που συνεχίζει με επιβάτες έτσι; Thanks anyway.
Σε άλλο Αμαξοστάσιο είναι πάνε τα βαγόνια της 3 και σε άλλο του Χαλανδρίου.

Το Χαλάνδρι βγαίνει από το Ρουφ και όχι από τον Κ.Μύλο. Οπότε στο Πεδίον του Άρεως κάνει αριστερά στην Πατησίων, Ομόνοια και όπως είπε ο N1Ellinikou και όχι προς Πατήσια κτλ.

Τέλος, τα βαγόνια του Ρουφ φορτώνουν κόσμο έως την Ομόνοια (και αντίστοιχα στην έναρξη, από την Ομόνοια). Το κομμάτι Ομόνοια - Αγίας Άννης το κάνουν άνευ επιβατών. Ο Κορμός Χαλανδρίου έχει ως τελευταία στάση αποβίβασης το Πεδίο Άρεως.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Γραμμών Τρόλεϊ cmegas 167 102.132 28-02-2020, 07:37 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MrVanHool
  Γνώμες για τις γραμμές λεωφορείων στη Νέα Σμύρνη και προτάσεις για καταργήσεις, τροποποιήσεις ή δημιουργίας γραμμών gregory 1 2.682 07-07-2016, 01:49 AM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)