Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[GoodNet.gr] Τέλος βάζουν στις μεταφορές μαθητών τα ΚΤΕΛ
#1
Σε νέο αδιέξοδο οδεύει το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς τα ΚΤΕΛ της Κρήτης που εκτελούν το μεταφορικό έργο και είναι απλήρωτα για το 2012, ανακοίνωσαν χθες ότι δεν θα αναλάβουν καμία μεταφορά το νέο σχολικό έτος αν δεν αποπληρωθούν για το έργο που ήδη έχουν πραγματοποιήσει.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου στο Ηράκλειο υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θανάση Καρούντζου ο οποίος δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα έχει κλείσει σε όλη την Κρήτη το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη είχε γίνει έπειτα από προτροπή του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ώστε να βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά.

Όμως με χθεσινή ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Εμμ. Χαχλιούτης και Χανίων - Ρεθύμνου Γιάννης Καψανάκης, αναφέρεται ότι «αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες και την κρισιμότητα της περιόδου θεωρούμε καθήκον μας να ενημερώσουμε έγκαιρα την εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς - μαθητές - εκπαιδευτικούς - φορείς) ότι αδυνατούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας που αφορούν τη μεταφορά μαθητών. Ο λόγος είναι το τεράστιο συσσωρευμένο χρέος που έχει καταστήσει τη βιωσιμότητα των ΚΤΕΛ προβληματική».

Και συνεχίζουν: «Παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις μας προς τους αρμοδίους και τις κατά καιρούς υποσχέσεις που λαμβάνουμε, χρηματοδοτήσεις δε δίδονται και τα προβλήματα διογκώνονται. Μετά από αυτές τις εξελίξεις αδυνατούμε να συμμετάσχουμε στους διαγωνισμούς για την ανάθεση της μεταφοράς των μαθητών και δεν θα αναλάβουμε καμία μεταφορά αν δεν αποπληρωθούμε για το πραγματοποιηθέν έργο».

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα το έργο εκτελούνταν με αρμοδιότητα των Περιφερειών της χώρας, μια αρμοδιότητα όμως που μεταβιβάζεται πλέον στους δήμους οι οποίοι είναι στη φάση της προκήρυξης των διαγωνισμών.

Οι Περιφέρειες λαμβάνουν το σχετικό κονδύλι από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια πληρώνουν τα ΚΤΕΛ, ωστόσο οι καθυστέρηση από πλευράς κράτους το οποίο επικαλείται και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία είναι πλέον πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η ροή της χρηματοδότησης και τα ΚΤΕΛ να αντιμετωπίζουν όπως υποστηρίζουν λειτουργικά προβλήματα.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Zougla.gr] Τέλος στη μεταφορά μαθητών από το ΚΤΕΛ Αλιάρτου Konstantinos MercedesBenz 0 1.917 18-01-2012, 06:29 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [NewPost.gr] Σάμος: Ξεκινούν οι δωρεάν μεταφορές μαθητών με το ΚΤΕΛ Konstantinos MercedesBenz 0 1.985 24-05-2011, 11:08 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [TrikalaNews.gr] «Κόβει» ο Δήμος Τρικκαίων τις «μεταφορές πολυτελείας» των μαθητών Konstantinos MercedesBenz 0 2.248 14-05-2011, 08:33 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [NewsIt.gr] Στερεά Ελλάδα: Σταματούν οριστικά οι μεταφορές των μαθητών μετά το Πάσχα! Konstantinos MercedesBenz 2 4.299 23-04-2011, 12:59 PM
Τελευταία Δημοσίευση: nikost
  [imerazante.gr] Στοπ στις μεταφορές των μαθητών Cmaniac 0 2.290 01-04-2011, 08:46 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)