Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Crete2Day] Σε συνεργασία το λιμάνι Ηρακλείου και το Αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”
#1
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ολοκληρώνει την Παρασκευή 20 Ιουλίου, μια σημαντική φάση της πρωτοβουλίας που έλαβε για την ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία των δυο μεγαλύτερων “πυλών” της Κρήτης. Το λιμάνι Ηρακλείου και το Διεθνές Αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” έχουν δρομολογήσει εδώ και μερικούς μήνες μια ουσιαστική συνεργασία προκειμένου να προωθήσουν από κοινού την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νησί μας και το Ηράκλειο.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας η Ο.Λ.Η. Α.Ε. ανέλαβε να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου, την “Μελέτη Επέκτασης” του αεροσταθμού, του αεροδρομίου Ηρακλείου, προς τα ανατολικά. Έτσι θα δημιουργηθεί ένας νέος ειδικός χώρος, υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, για την εξυπηρέτηση των επιβατών των εταιρειών κρουαζιέρας, που επιλέγουν το Λιμάνι Ηρακλείου, ως σταθμό εκκίνησης της περιήγησης τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο (home-porting).

Η μελέτη ολοκληρώθηκε με την καθοδήγηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και την αμέριστη βοήθεια του Αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γιώργου Πλιάκα. Η παράδοση και παρουσίαση της μελέτης, από την ομάδα των μελετητών, θα γίνει σε ειδική τελετή, παρουσία των κ. Μπρα, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.Λ.Η. Α.Ε. και κ. Πλιάκα, Αερολιμενάρχη Ηρακλείου, στις εγκαταστάσεις του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου, την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 12:00.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου χώρου ελπίζουμε να χρηματοδοτηθεί με πόρους που θα διεκδικήσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έτσι θα επιλυθούν προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε παλιότερες περιόδους, τα οποία οδήγησαν κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της κρουαζιέρας να εγκαταλείψουν το Ηράκλειο, ως αφετηρία τους.

Ήδη, σήμερα, με πρακτικό τρόπο και μέσα από μελέτη, σχεδιασμό και συνεννόηση οι δύο φορείς έχουν διασφαλίσει υψηλού επιπέδου, πρωτόγνωρης ταχύτητας και άνεσης, εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας. Η υποστήριξη αυτής της “καλής πρακτικής” και με νέες υποδομές, θα βοηθήσει στην απογείωση του 'home-porting' στο Ηράκλειο και θα καταστήσει το λιμάνι μας στρατηγικό κέντρο κρουαζιέρας για ολόκληρη την Αν. Μεσόγειο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)