Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ημερησία] Προς αξιοποίηση καταπατημένα οικόπεδα του ΟΣΕ
#1
Της Μαρίας Μόσχου

Το «πράσινο φως» της ηγεσίας του νέου υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναμένει η ΓΑΙΑΟΣΕ, εταιρεία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ προκειμένου να προχωρήσει σε «πωλήσεις» δεκάδων τετραγωνικών μέτρων από ανήκουν στον Οργανισμό αλλά έχουν καταπατηθεί.

Πρόκειται για μικρά αγροτεμάχια ή κομμάτια γης που έχουν καταπατηθεί και τα οποία εντοπίστηκαν από το δορυφορικό σύστημα φωτογράφησης που κατέγραψε την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ.

Βρίσκονται κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής και το ενδιαφέρον των καταπατητών για να τα αποκτήσουν πλέον νόμιμα έχει κατατεθεί στη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι βλέπουν θετικά την πώληση αυτών των κομματιών γης καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να αυξήσουν τα έσοδα του ΟΣΕ και μάλιστα από μικρές εκτάσεις που δεν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διαφορετικά.

Η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να πάρει την έγκριση της ηγεσίας του υπουργείου κάτι που έχει καθυστερήσει σημαντικά λόγω της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου.

Ωστόσο στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι ο «διακανονισμός» με τους καταπατητές αποτελεί συμφέρουσα λύση αν σκεφτεί κανείς την αποτυχία αξιοποίησης των ακινήτων του ΟΣΕ το 2011 καθώς τα ακίνητα που επιχειρήθηκαν να αξιοποιηθούν δεν κατάφεραν να προσελκύσουν προσφορές ανάλογες με τις αντικειμενικές αξίες ή την αξία τους βάση των λογιστικών προτύπων.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ΓΑΙΑΟΣΕ εγκατέλειψε την προσπάθεια πώλησης ακινήτων και έστρεψε το επενδυτικό του βλέμμα στα φωτοβολταϊκά πάρκα, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί με νέο τρόπο την ακίνητη περιουσία του και να αντλήσει έσοδα για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)