Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[MegaraOnAir.gr] Συμφωνία Δήμου Μεγαρέων με την ΓΑΙΑ-ΟΣΕ
#1
Λύση σε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της καθημερινής ζωής στην πόλη των Μεγάρων δίνει η Διοίκηση του Δήμου.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και αξιοποίηση όλων των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων, η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ΓΑΙΑ-ΟΣΕ συμφώνησε εγγράφως στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και θα κατασκευαστεί δρόμος, ο οποίος θα διασχίζει έκταση του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ στο κέντρο της πόλης.

Ο δρόμος θα είναι παράλληλος στην 28ης Οκτωβρίου η δε ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει αποφασιστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των Δημοτών.

Η κατασκευή του δρόμου σε συνδυασμό με την συμφωνία για την ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα αναμορφώσει πλήρως την εικόνα του κέντρου της πόλης.

Θυμίζουμε ότι η συμφωνία για την ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού προβλέπει την παραχώρηση του συνόλου της έκτασης του σιδηροδρομικού σταθμού (12 στρέμματα) στο Δήμο και με μία σειρά παρεμβάσεων θα ανατραπεί η αρνητική εικόνα του πρώην σταθμού στο κέντρο της πόλης.

Μεταξύ των παρεμβάσεων οι οποίες προβλέπονται, σχεδιάζεται η διαμόρφωση του κτηρίου του ΟΣΕ σε χώρο πολιτισμικών δράσεων, με Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη. Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο σχεδιάζεται η διαμόρφωση χώρων αναψυχής, υπαίθριων εκδηλώσεων και ήπιων εμπορικών δράσεων.

Η Διοίκηση του Δήμου, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουν οι πολίτες δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία της πόλης.

Σε συνδυασμό με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης υποστηρίζει ότι η βελτίωση της εικόνας της πόλης, οι μικρές και οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπως η συμφωνία για την κατασκευή του παράλληλου με την 28ης Οκτωβρίου δρόμου, οι ποδηλατόδρομοι, η δημιουργία χώρων στάθμευσης, αλλάζουν τη δυναμική του κέντρου της πόλης. Συμβάλουν αποφασιστικά στην βελτίωση της εικόνας του, το καθιστούν ελκυστικό και αποτελούν σημαντικό κρίκο στην συνολική και πολύπλευρη εργασία που συντελείται για την ανάπτυξη του Δήμου.

Η Διοίκηση του Δήμου, για άλλη μία φορά, αποδεικνύει ότι πιάνει το νήμα των μεγάλων παρεμβάσεων από εκεί, όπου δυστυχώς το είχαν εγκαταλείψει οι προηγούμενες Διοικήσεις.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ακόμα ένα πάγιο αίτημα των δημοτών το οποίο δυστυχώς είχε παραπεμφθεί από τις προηγούμενες Διοικήσεις στις καλένδες. Η Διοίκηση του Δήμου, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έβγαλε κυριολεκτικά την υπόθεση από το αρχείο, που την είχε τοποθετήσει η προηγούμενη Διοίκηση.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης διαβεβαιώνει ότι θα διατηρήσει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, ταυτόχρονα με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όλα εκείνα τα μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα που έχουν στόχο την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την συνολική βελτίωση της λειτουργίας της πόλης.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)