Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Εξπρές] Μέσω ΣΔΙΤ και με χρηματοδότηση από JESSICA το νέο αεροδρόμιο Τρίπολης
#1
Την υλοποίηση του νέου αεροδρομίου Τρίπολης μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και ένταξής του για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης JESSICA πρότεινε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της Eurobank παρουσία του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ Νικόλαου Μαντζιούφα. Προτάθηκε επίσης να λειτουργεί ως εμπορικό και επιβατικό αμιγώς low cost, με παράλληλη στρατιωτική χρήση.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της τράπεζας για αρωγή της περιφέρειας Πελοποννήσου και την ανάληψη του συντονιστικού ρόλου του προγράμματος JESSICA, ύψους 28,5 εκατ. ευρώ, τόσο οι εκπρόσωποι της Eurobank όσο και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, χαρακτήρισαν την πρόταση για το αεροδρόμιο της Τρίπολης πρωτοποριακή και καινοτόμo και ζήτησαν να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες, αλλά και να γίνει μια συνάντηση για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα, δήλωσε ο περιφερειάρχης και τόνισε την ανάγκη συντονισμού όλων των ενεργειών προκειμένου να απορροφηθούν τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στην περιφέρεια Πελοποννήσου και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με τους δήμους, οι οποίοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι, για άμεση ένταξη έργων στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο έχει ως βασική λογική τη μετατροπή των πόρων του ΕΣΠΑ σε δανειακούς πόρους, ανακυκλώνοντάς τους, μοχλεύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και παρέχοντας κίνητρα επιχειρηματικότητας.
Τονίζεται πως η Eurobank αποτελεί το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του μηχανισμού JESSICA για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)