Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Φιλελεύθερος] Παράλληλος δρόμος από το λιμάνι Λεμεσού
#1
Στην τελική ευθεία έχουν μπει πλέον οι διαδικασίες για την κατασκευή, ενός πολύ σημαντικού έργου υποδομής, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην οδική αναβάθμιση της δυτικής περιοχής της Λεμεσού και κυρίως θα δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Πρόκειται για την κατασκευή παράλληλου δρόμου από τον περιφραγμένο χώρο του λιμανιού που οδηγεί νότια της κοινότητας Ζακακίου και θα ενώνεται με τον κάθετο δρόμο που θα συνδέει το λιμάνι με τον υπεραστικό δρόμο της πόλης. Οι σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν σε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών και τμημάτων. Στη σύσκεψη δόθηκαν οδηγίες για επιτάχυνση των διαδικασιών ετοιμασίας των σχετικών εγγράφων, ώστε το έργο να βγει σε προσφορές τέλος του χρόνου που διανύουμε και η υλοποίησή του να γίνει με τη μέθοδο του Design and Βuilding.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί, η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών θα γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2013 και θα συμπληρωθούν σε χρονικό διάστημα δυο χρόνων. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπό κατασκευή έργα διαλαμβάνουν την κατασκευή δρόμου με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας (δυο λωρίδων ανά κατεύθυνση) και διαχωριστική νησίδα, μήκους 2,2 χιλιομέτρων πεζοδρόμια, λωρίδες πρασίνου, διαβάσεις πεζών, υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και οδικό φωτισμό. Οι εργασίες περιλαμβάνουν ακόμη την κατασκευή του αναγκαίου συστήματος αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων με την κατασκευή οχετών, ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα των πλημμυρών που αντιμετωπίζει η δυτική περιοχή της πόλης.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ο Φιλελεύθερος] Mεγαλώνει προς τα δυτικά το Λιμάνι της Λεμεσού GeorgIrisbus 0 1.626 02-07-2012, 11:43 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Ο Φιλελεύθερος] Κύπρος: δρόμος - εξπρές στην περιοχή της Κολώνης, στην Πάφο Konstantinos MercedesBenz 0 1.792 19-04-2012, 08:54 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Φιλελεύθερος] Επεκτείνεται δυτικά το λιμάνι της Λεμεσού GeorgIrisbus 0 1.545 13-02-2012, 01:41 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)