Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewPost] «Πράσινα» αεροπλάνα θέλουν οι επιβάτες
#1
Πάνω από 60% των ανθρώπων ανά τον κόσμο θέλουν να «πετάξουν» περισσότερο μέχρι το 2050, αλλά σχεδόν όλοι- το 96%- πιστεύουν ότι τα αεροσκάφη θα πρέπει να είναι περισσότερο φιλικά στο περιβάλλον, σύμφωνα με έρευνα της Airbus.

Η αεροναυπηγική βιομηχανία συμβουλεύτηκε 1,75 εκατ. ανθρώπους σε 192 χώρες σε διάστημα δύο ετών, προκειμένου να αντιληφθεί πώς αντιλαμβάνεται η παγκόσμια κοινή γνώμη το μέλλον των αερομεταφορών. Ωστόσο, η εν λόγω έρευνα αναφέρει δείγμα 10.000 συμμετεχόντων.

Το 66% κρίνει ως σημαντικό τα αεροσκάφη να παράγουν λιγότερους θορύβους, ενώ σχεδόν το 40% αναφέρει ότι η εμπειρία τους στο αεροπορικό ταξίδι αποτελεί παράγοντα στρες.

Η Airbus επισημαίνει ότι περισσότερο από το 90% των 2 δισ. ευρώ που δαπανά ετησίως σε έρευνα και ανάπτυξη κατευθύνονται στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των αεροσκαφών της, καθώς και ότι ένας επιβάτης στο μεγάλο αεροσκάφος της, το Α380, χρησιμοποιεί μόλις τρία λίτρα καυσίμου για να ταξιδέξει 100 χιλιόμετρα, περίπου το ίδιο με ένα μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο.

Επίσης, το σύνολο του αεροπορικού κλάδου περιόρισε την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων κατά 70% και του θορύβου κατά 75% τα τελευταία 40 χρόνια. Επίσης, στόχος είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μειωθούν κατά 50% μέχρι το 2050.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)