Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsNow] Απελευθέρωση στο ΚΤΕΛ ζητά η τρόικα και έπεται βαρύ φθινόπωρο
#1
Φθινόπωρο με προβλήματα στις συγκοινωνίες αναμένεται να υπάρξουν αν ο διάλογος για την απελευθέρωση των υπεραστικών μεταφορών ακολουθήσει τις “εντολές” της τρόικα. Η τρόικα ζήτησε να υποβληθεί από την Ελλάδα σχέδιο δράσης για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ, σε συνέχεια σχετικής μελέτης που είχε συντάξει το υπουργείο Υποδομών πριν τέσσερις μήνες κατά την συνάντησή της χθες με τα στελέχη της Κυβέρνησης. Μελέτη που άφηνε τρεις διεξόδους αλλά αναμένεται να επηρεάσει ούτως ή αλλιώς σε όποια λύση και αν ακολουθηθεί ισχυρά ΚΤΕΛ όπως το δικό μας στην Μεσσηνία. Το βέβαιο είναι ότι οι αυτοκινητιστές στην Μεσσηνία θα αντιδράσουν αργά ή γρήγορα , όπως και στο σύνολο της χώρας καθώς όπως αποκαλύπτουμε το θέμα της απελευθέρωσης των ΚΤΕΛ ήταν βασικό στις συζητήσεις της τρόικα.

Η μελέτη του Υπουργείου Υποδομών της περασμένης Άνοιξης πρότεινε τρία σενάρια:

- Την πλήρη απελευθέρωση του συγκοινωνιακού έργου των αστικών και των υπεραστικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα, µε την παροχή του δικαιώματος σε όποιον θέλει να βγάζει λεωφορεία στους δρόμους.

- Την μερική απελευθέρωση της αγοράς, με την ελεύθερη άσκηση του τακτικού συγκοινωνιακού έργου σε περιορισμένο αριθμό δρομολογίων, εκεί όπου υπάρχει κερδοφορία, με παράλληλους διαγωνισμούς «μπουκέτων» κερδοφόρων και «άγονων» γραμμών.

- Την δημοπράτηση ομάδων κερδοφόρων και ζημιογόνων γραμμών, μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς «άνοιγμα» οποιουδήποτε δρομολογίου.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)