Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Τα Νέα] Ελεύθερος αφέθηκε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia
#1
Ελεύθερος αφέθηκε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που τον περασμένο Ιανουάριο προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησάκι Τζίλιο στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 30 άτομα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, οι δικηγόροι του είχαν επανειλημμένα καταθέσει αιτήματα για την απελευθέρωσή του στις ιταλικές αρχές αλλά μέχρι τώρα απορρίπτονταν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο καπετάνιος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 17 Ιανουαρίου ενώ τώρα η μόνη του υποχρέωση θα είναι να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του Σορέντο.

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα δόθηκαν σημειώσεις που κρατούσε μέσα στη φυλακή ο καπετάνιος, Φραντσέσκο Σκετίνο, εξηγώντας την δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν στις 13 Ιανουαρίου.

Σε απόσπασμα αυτών των σημειώσεων που δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο καπετάνιος, που έφυγε πρώτος μόλις το πλοίο προσέκρουσε, αναφέρει: «Ένα θεϊκό χέρι υπήρχε πάνω από το κεφάλι μου και με κατεύθυνε».

«Είχα ένστικτο και έσωσα ζωές. Αν είχα συνεχίσει τη ρότα θα είχα χτυπήσει τον ύφαλο με την πλώρη. Θα μιλούσαμε για εκατόμβη. Με κατηγόρησαν ότι είχα παραισθήσεις και ότι ξαφνικά έστριψα το τιμόνι προς τα αριστερά. Δεν ήταν παραισθήσεις. Ήταν το ένστικτό μου, το επάγγελμά μου, το ότι γνώριζα καλά τη θάλασσα», συνεχίζει.

«Ένας καπετάνιος» γράφει «μπορεί να πάρει το χρόνο που απαιτείται για να αξιολογήσει μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός».

Ιταλοί ερευνητές συνεχίζουν την έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου και στην ακροαματική διαδικασία στις 21 Ιουλίου αναμένεται να ακουστούν τα τελικά αποτελέσματα από την τεχνική ανάλυση.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Τα Νέα] Φωτιά σε κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας του Costa Concordia Konstantinos MercedesBenz 2 3.066 01-03-2012, 07:59 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)