Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Η Έρευνα] Πράσινο φως για Δημοτική Συγκοινωνία στο Δήμο Τρικκαίων
#1
Θα εξυπηρετεί και τη μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων.

Στην έγκριση μελέτης για τη Δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Τρικκαίων, η οποία θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης των δημοτών του Διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων, οι οποίες αυξήθηκαν λόγω της εφαρμογής του Ν.3852/2010(Καλλικράτης), προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων.

Η εισήγηση έγινε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Βάσω Κάκλα, όπου ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι η Δημοτική Συγκοινωνία βασικά θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης των δημοτών του Διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων. Επίσης, πρόσθεσε η κ. Κάκλα, τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων η Δημοτική Συγκοινωνία θα εξυπηρετεί και τη μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων.

Μεταφορά

Ενόψει του νέου σχολικού έτους οι δήμοι οφείλουν να μεριμνήσουν για τη συλλογή των στοιχείων για τους έχοντες δικαίωμα μεταφοράς μαθητές από τις σχολικές μονάδες.

Παρότι οι εγγεγραμμένοι, άρα και οι μεταφερόμενοι, μαθητές οριστικοποιούνται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι δυνατή η πρόβλεψη με βάση τα στοιχεία των ήδη φοιτούντων μεταξύ των οποίων και των τελειόφοιτων του δημοτικού και του γυμνασίου.

Η συλλογή στοιχείων από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων ενεργειών περιλαμβάνει πίνακα με τους δικαιούμενους μεταφοράς μαθητές στον οποίο περιλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίας του και η απόσταση από τη σχολική μονάδα σε χιλιόμετρα με προσέγγιση τουλάχιστον πρώτου δεκαδικού ψηφίου.

Έλεγχοι

Επίσης πρέπει να διαπιστώσουν ποιοι από τους δικαιούμενους μεταφοράς μαθητές δύνανται να μεταφέρονται με τη δημόσια συγκοινωνία με βάση τα υφιστάμενα δρομολόγια.

Προς τούτο θα πρέπει να ζητούνται, είτε από τους φορείς εκτέλεσης δημόσιου συγκοινωνιακού έργου, είτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες μεταφορών των περιφερειών, τα δρομολόγια τα οποία ισχύουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Επισημαίνεται η δυνατότητα των δήμων (προαιρετικά) να τροποποιούν τα αστικά δρομολόγια και να ζητούν την τροποποίηση των υπεραστικών από τις περιφέρειες.

Οι τροποποιήσεις είναι σκόπιμο να γίνονται σε συνεννόηση με τους εκάστοτε φορείς δημόσιας συγκοινωνίας, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα εκτέλεσής τους.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι μαθητές μεταφέρονται κατά προτεραιότητα με τη δημόσια αστική και υπεραστική συγκοινωνία ή με δημοτική συγκοινωνία.

Για την πραγματοποίηση της διαδικασίας αυτής εκτυπώνονται τα ειδικά μαθητικά δελτία (ΕΜΔ), με φροντίδα του δήμου, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται από τα σχολεία στους μαθητές.

Το κόστος των ΕΜΔ υπολογίζεται στο 50% της κανονικής τιμής του εισιτηρίου της διαδρομής, με εξαίρεση τις περιπτώσεις μικροσυγκοινωνίας. Οι μαθητές, ανεξαρτήτως του τρόπου μεταφοράς, δεν επιβαρύνονται με οποιοδήποτε αντίτιμο καθώς το κόστος της μεταφοράς τους το αναλαμβάνει ο δήμος.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [29 Δυτικά] H δημοτική συγκοινωνία τοπικών διαμερισμάτων του Αγρινίου GeorgIrisbus 0 1.140 14-02-2012, 06:40 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Παρατηρητής της Θράκης] Συνεχίζεται και το επόμενο δίμηνο η δημοτική συγκοινωνία GeorgIrisbus 0 1.110 30-12-2011, 06:32 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [The Best] Ενισχύεται η Δημοτική Συγκοινωνία στο Αγρίνιο Konstantinos MercedesBenz 2 2.126 01-06-2011, 11:11 AM
Τελευταία Δημοσίευση: TMantzas

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)