Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Voria.gr] Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε πρόγραμμα με Βενετία και Πλόσε
#1
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας υλοποιεί, σε συνεργασία με το Λιμάνι της Βενετίας (Ιταλία) και το Λιμάνι του Πλόσε (Κροατία), ένα πρότυπο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μηχανοργάνωση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών από τον ΟΛΗΓ.

Το έργο «Adriatic Port Community», υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος IPA Αdriatica και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Τζοβάρας Κωνσταντίνος, ο διευθυντής ανάπτυξης της ΟΛΗΓ κ. Κωνσταντίνος Γκρίνιας και ο τεχνικός σύμβουλος του έργου κ. Γεωργούλης Σωτήριος, συμμετείχαν στην τεχνική συνάντηση και στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου, που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία το διήμερο 26-27 Ιουνίου.

Στόχος της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν τόσο οι απαιτήσεις της κοινής εφαρμογής που υλοποιούν τα τρία λιμάνια που συμμετέχουν στο έργο, όσο και να παρουσιαστούν οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε λιμενικής κοινότητας χωριστά.

Είχαν προηγηθεί, το προηγούμενο δίμηνο, συναντήσεις της ομάδας έργου της ΟΛΗΓ ΑΕ με τα μέλη της λιμενικής κοινότητας στην Ηγουμενίτσα: Ναυτιλιακούς πράκτορες, Τελωνείο, Λιμεναρχείο κ.α. εμπλεκόμενους φορείς στην παροχή λιμενικών υπηρεσιών.

Με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ Ηπείρου, ιδρύματα τα οποία επίσης συμμετέχουν ως εταίροι στο έργο, η ΟΛΗΓ ΑΕ, με την ολοκλήρωση του έργου την άνοιξη του 2013, θα είναι σε θέση να παρέχει στη λιμενική κοινότητα μια πληροφοριακή εφαρμογή, μέσω της οποίας θα ανταλλάσσονται τα δεδομένα που αφορούν στις αφίξεις – αναχωρήσεις πλοίων, στην εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων και στη διαχείριση της στάθμευσης των οχημάτων εντός του λιμένα.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η πλήρης μηχανοργάνωση αυτών των υπηρεσιών σε όλη την αλυσίδα της λιμενικής κοινότητας, με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης των σχετικών διαδικασιών, περιορισμό των εγγράφων που σήμερα χειρόγραφα ανταλλάσσονται και αύξηση της αξιοπιστίας και εγκυρότητας των σχετικών δεδομένων.

Ταυτόχρονα μέσω της εφαρμογής θα μπορούν να αντληθούν δεδομένα που αφορούν στην κίνηση, τις ποσότητες και τα είδη των μεταφερομένων αγαθών, τη συχνότητα μεταφοράς κλπ, που θα είναι χρήσιμα τόσο για τον προγραμματισμό μελλοντικών επενδύσεων, όσο και για την αποτελεσματικότερη διαχείριση θεμάτων ασφαλείας.

Τελικοί χρήστες της εφαρμογής θα είναι τα εμπλεκόμενα με τις λιμενικές υπηρεσίες μέλη της κοινότητας (ναυτιλιακοί πράκτορες, Τελωνείο, Λιμεναρχείο, κ.λ.π.)
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsNow] Kινδυνεύουν να σταματήσουν τα έργα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας! Konstantinos MercedesBenz 0 1.685 22-06-2012, 08:54 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Voria.gr] Σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας GeorgIrisbus 1 2.134 21-05-2012, 04:11 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)