Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ημερησία] Θεσσαλονίκη: Αναμένονται 25 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων
#1
Σε στρατηγικό στόχο έχει εξελιχθεί για την ΟΛΘ Α.Ε. η δραστική αύξηση της κίνησης της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι εκτός από μια πρόσθετη πηγή εσόδων για την ίδια την εισηγμένη, σημαντικά οφέλη προσδοκώνται και για την τοπική οικονομία της εν γένει, που «βουλιάζει» στην οικονομική κρίση.

Για να υπηρετηθεί ο συγκεκριμένος στόχος, η διοίκηση του λιμανιού έχει προχωρήσει σε μια σειρά από προωθητικές ενέργειες για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο χάρτη με τους προορισμούς διεξαγωγής της κρουαζιέρας, ενώ ταυτόχρονα εκτέλεσε επενδύσεις για τη βελτίωση της εικόνας του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας και αποφάσισε να διατηρήσει, την τελευταία διετία, σταθερές τις τιμές για τη δραστηριότητα αυτή.

Τα πρώτα αποτελέσματα θεωρούνται ενθαρρυντικά και όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιος Αγγελούδης, για την τρέχουσα σεζόν αναμένονται περίπου 20-25 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης. «Αριθμητικά είναι περίπου όσες κι οι αφίξεις που υποδεχθήκαμε το 2011, αλλά ποιοτικά φέτος είμαστε καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι η κάθε προσέγγιση το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην ΟΛΘ, θα φέρει μεγαλύτερο αριθμό επιβατών.

Το Aida Aura

Ήδη, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, το κρουαζιερόπλοιο Aida Aura έφτασε στη Θεσσαλονίκη από τη Βάρνα της Βουλγαρίας και αφού παρέμεινε στο λιμάνι για περίπου οκτώ ώρες, κατόπιν αναχώρησε για τον επόμενο προορισμό του, τη Σάμο. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 1.182 επιβάτες, κυρίως Αυστριακοί και Γερμανοί και 393 άτομα πλήρωμα. Οι τουρίστες έκαναν βόλτα στην πόλη, επισκέφτηκαν το εμπορικό κέντρο και αρχαιολογικούς χώρους στη γύρω περιοχή και γευμάτισαν στα εστιατόρια της παραλίας. Η συγκεκριμένη εταιρεία, μάλιστα, έχει συμφωνήσει με την ΟΛΘ Α.Ε. να χρησιμοποιήσει τη Θεσσαλονίκη και για τουλάχιστον μία διανυκτέρευση σε κάθε προσέγγιση που θα κάνει στην πόλη, κάτι το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το 2013.

«Τα οικονομικά οφέλη είναι προφανές πως θα είναι πολλαπλάσια για την πόλη», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης. Σε ό,τι αφορά σε άλλες προγραμματισμένες αφίξεις, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, μεταξύ άλλων, στις 13 Αυγούστου θα προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο «Orient Queen», μεταφέροντας 600 Κύπριους επιβάτες, ενώ στις 10 Σεπτέμβρη εκτός απροόπτου θα καταπλεύσει το «Corinthian II» και στις 28 του ίδιου μήνα θα ρίξουν άγκυρα τα «Minerva» και «Aegean Odyssey».
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)