Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 1.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ΣΤΑΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα
(19-01-2015, 10:39 PM)Citaro Έγραψε: Πάλι μπάχαλο η γραμμή 2 σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 19/01). 18:00 προς Αγ. Δημήτριο κανένας συρμός στην τηλεματική και ανακοίνωση "τα δρομολόγια εκτελούνται με καθυστέρηση". Μετά το στραπάτσο της 15/01 (που περίμενα σχεδόν 20 λεπτά για να πάω μια στάση Πανεπιστήμιο - Σύνταγμα) με το που άκουσα την ανακοίνωση, λάκισα και έφυγα με λεωφορείο.

Ήμαρτον ...

Γύρω στις 18:30 που μπήκα στην "Ηλιούπολη", τα δρομολόγια είχαν διακοπεί τελείως. Μετά από λίγο λιγότερο από 10' εμφανίστηκε ο πρώτος συρμός με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Αναμονή στις πρώτες στάσεις και ύστερα όλο το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά.

Πάντως, η κατάσταση στη γραμμή 2 του Μετρό τις τελευταίες ημέρες τείνει να εξελιχθεί σε ρουτίνα! Κάθε απόγευμα, στο διάστημα 18:00-20:00, έχουμε "παράλυση". Θυμίζει κάτι αντίστοιχο προ ολίγου καιρού στη γραμμή 3, που κάθε απόγευμα διακόπτονταν τα δρομολόγια από/προς Αεροδρόμιο και καλούσαν τους επιβάτες να πάνε στον Προαστιακό.
Απάντηση
Στη γραμμη 3 εχω παρατηρησει οτι τα τρενα κινουνται πολυ αργα στο τμημα που χρησιμοποιω τουλαχιστον απο μοναστιρακι μεχρι πλακεντιας(εκτος απο το τμημα Χολαργος-Νομισματοκοπειο που παει σφαιρα)γιατι γινεται αυτο?
Τοπικοποιηστε τα 622,815 στον ευαγγελισμο
Απάντηση
(20-02-2015, 02:26 PM)Vasilis21 Έγραψε: Στη γραμμη 3 εχω παρατηρησει οτι τα τρενα κινουνται πολυ αργα στο τμημα που χρησιμοποιω τουλαχιστον απο μοναστιρακι μεχρι πλακεντιας(εκτος απο το τμημα Χολαργος-Νομισματοκοπειο που παει σφαιρα)γιατι γινεται αυτο?

Πέρα από τις περιπτώσεις που υπάρχει μικρή απόσταση από τον συρμό που προηγείται και κυρίως στο τμήμα Ευαγγελισμός - Σύνταγμα, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο σημείο που να υπάρχει βραδυπορία. Σποραδικά εφαρμόζεται πριν από ψαλίδια.

Μήπως το παρατηρείς σε στιγμές που μπορεί να υπάρχει θέμα με τα δρομολόγια Αεροδρομίου (έχει καταντήσει ρουτίνα τους τελευταίους μήνες με τα προβλήματα είτε μετά την Πλακεντίας είτε στο Αεροδρόμιο);
Απάντηση
(20-02-2015, 03:18 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Πέρα από τις περιπτώσεις που υπάρχει μικρή απόσταση από τον συρμό που προηγείται και κυρίως στο τμήμα Ευαγγελισμός - Σύνταγμα, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο σημείο που να υπάρχει βραδυπορία. Σποραδικά εφαρμόζεται πριν από ψαλίδια.

Μήπως το παρατηρείς σε στιγμές που μπορεί να υπάρχει θέμα με τα δρομολόγια Αεροδρομίου (έχει καταντήσει ρουτίνα τους τελευταίους μήνες με τα προβλήματα είτε μετά την Πλακεντίας είτε στο Αεροδρόμιο);
Για το πρωτο σιγουρα οχι γτ καθε φορα το χανω και περιμενω 4-5 λεπτα.Παντως το τμημα χολαργος-νομισματοκοπειο που παει Full το χανε φτιαξει πριν κατι μηνες νομιζω.Για το 2ο δεν ξερω.
Τοπικοποιηστε τα 622,815 στον ευαγγελισμο
Απάντηση
Με αρκετή καθυστέρηση απόψε κατά τις 20:30 τα δρομολόγια της γραμμής 2. Μεταξύ των σταθμών Συγγρού-Φιξ και Νέου Κόσμου ακονητοποιήθηκε συρμός, με αποτέλεσμα όσοι ερχόταν προς Άγιο Δημήτριο να περιμένουν στο Φιξ, ώστε να περάσει ο συρμός προς Ανθούπολη, να μπουν στη δική του γραμμή και να συνεχίσουν μιας και είχε τοποθετηθεί προσωρινό ψαλίδι. Στο σταθμό του Νέου Κόσμου η επιβίβαση γινόταν μόνο από την αποβάθρα προς Ανθούπολη και για τις 2 κατευθύνσεις. Μετά το Νέο Κόσμο υπήρχε άλλο ψαλίδι με το οποίο επανερχόταν ο συρμός στην κανονική του γραμμή.
Απάντηση
(27-02-2015, 11:42 PM)sbav-80 Έγραψε: Με αρκετή καθυστέρηση απόψε κατά τις 20:30 τα δρομολόγια της γραμμής 2. Μεταξύ των σταθμών Συγγρού-Φιξ και Νέου Κόσμου ακονητοποιήθηκε συρμός, με αποτέλεσμα όσοι ερχόταν προς Άγιο Δημήτριο να περιμένουν στο Φιξ, ώστε να περάσει ο συρμός προς Ανθούπολη, να μπουν στη δική του γραμμή και να συνεχίσουν μιας και είχε τοποθετηθεί προσωρινό ψαλίδι. Στο σταθμό του Νέου Κόσμου η επιβίβαση γινόταν μόνο από την αποβάθρα προς Ανθούπολη και για τις 2 κατευθύνσεις. Μετά το Νέο Κόσμο υπήρχε άλλο ψαλίδι με το οποίο επανερχόταν ο συρμός στην κανονική του γραμμή.

Γύρω στις 19:30 συνέβη το περιστατικό. Ταλαιπωρία λόγω των καθυστερήσεων (για τους λόγους που περιέγραψες, μιας και υπήρχε συνεννόηση μεταξύ Φιξ και Αγ. Ιωάννη ετσί ώστε όταν περνούσε συρμός προς τη μία κατεύθυνση και άδειαζε το κομμάτι αυτό, έδιναν το ελεύθερο σε αυτόν που έρχονταν από την αντίθετη. Μάλιστα πρώτη φορά σήμερα είδα πως τα κουτιά στις άκρες από τις αποβάθρες έχουν και ακουστικό για τέτοιες περιπτώσεις!

Η ΣΤΑΣΥ πάντως το διαχειρίστηκε καλά και δε διέκοψε τελείως τη ροή, παρά προχώρησε στη μονογράμμηση. Επειδή έτυχε να είμαι δίπλα σε security, και μέσω των ασυρμάτων προσπαθούσαν στο Νέο Κόσμο να μαζέψουν αρκετό προσωπικό ασφαλείας, για την "καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών", όπως ακούστηκε κάποια στιγμή και από τον ασύρματο. Και με συνεχείς αναγγελίες με την άφιξη του κάθε συρμού στην αποβάθρα, για να πληροφορείται ο κόσμος για το ποια είναι η κατεύθυνση του συρμού.

ΥΓ: Από τα ενδιαφέροντα του σημερινού απογεύματος και το μπλακ-άουτ στο σταθμό της Ηλιούπολης, γύρω στις 20:30-20:45, με τα πάντα εντός σταθμού να νεκρώνουν (φωτισμός, ανελκυστήρες, κυλιόμενες, μηχανήματα κλπ).
Απάντηση
ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ...

Καθώς μιλούσα στο λεωφορείο με μία κυρία για το που είναι ο κοντινότερος σταθμός (κάπου στα Πευκάκια) μου είπε ότι δεν λειτουργεί η γραμμή 1 στο τμήμα Αττική-Ειρήνη (μεγάλο τμήμα). Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω ή αν είναι αλήθεια?
Απάντηση
Ναι όντως συνέβη αυτό που σου είπε η κυρία, αν και στις ανακοινώσεις θυμάμαι να αναφέρεται ότι τα τρένα κυκλοφορούσαν στα τμήματα Πειραιάς - Αττική & Νέα Ιωνία - Κηφισιά. Κατά τις 16:35 έφτασα στα Άνω Πατήσια για να πάω προς Κηφισιά αλλά άκουσα από τα μεγάφωνα τι είχε συμβεί και αποφάσισα να πάρω το Α8 για να πάρω το τρένο από την Νέα Ιωνία. Ωστόσο μόλις έφτασα κατά τις 5 παρά στην Νέα Ιωνία η κυκλοφορία των τρένων είχε αποκατασταθεί.
Απάντηση
Γυρω στις 10 σημερα το πρωι, ακινητοποιηθηκε συρμος 11ης παραλαβης στο Μοσχατο, με αποτελεσμα μεχρι και λιγο μετα τις 11, τα δρομολογια να εκτελουνται μονο στο τμημα Κηφισια-Θησειο.
Ο επομενος συρμος απο τον ακινητοποιημενο, σταλθηκε για να τον "σπρωξει", εκτος γραμμης.. Μεσα στους συρμους, κλασσικα το αδιαχωρητο!
Μετά από κάποια χρόνια..
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''
Απάντηση
Μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια λειτουργίας, για πρώτη φορά χθες άναψαν τα φώτα και κάθισαν εκδότες κομίστρου στις καρέκλες της -μέχρι πρότινος άδειας και έρημης- αίθουσας του εκδοτηρίου του σταθμού "Ηλιούπολη", το οποίο παρέμενε κλειστό ελλείψει προσωπικού.

Το προσωπικό που το επανδρώνει μπορεί μέχρι στιγμής να "βαράει μύγες", αλλά σίγουρα την περίοδο ανανέωσης καρτών θα είναι αρκετά εξυπηρετικό, μιας και στα ΝΠ εκδοτήρια σε λειτουργία υπήρχαν μόνο στους σταθμούς "Δάφνη", "Άγ. Δημήτριος" και "Ελληνικό" και στην Πλ. Γλυφάδας.

ΥΓ: Μέχρι στιγμής μόνο στον Τομέα Κομίστρου εμφανής η αξιοποίηση προσωπικού. Για την βελτίωση του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου (ενίσχυση δρομολογίων), μάλλον έχουμε μέλλον.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)