Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Η Ροδιακή] 4.000 τουρίστες χθες στο νησί μας
#1
Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε χτες η τουριστική κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου, καθώς οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων που έφτασαν στο νησί μας ανήλθαν σε περίπου 4.000 άτομα.

Συγκεκριμένα κατά τη χτεσινή μέρα κατέπλευσαν στο λιμάνι μας τέσσερα κρουαζιερόπλοια με τα οποία ήρθαν στη Ρόδο συνολικά 3.988 τουρίστες.
Αναλυτικά η κίνηση διαμορφώθηκε ως εξής:

- Celebrity silhouette: έφερε στη Ρόδο 2.965 άτομα
- Orient queen: έφερε στη Ρόδο 780 άτομα
- Wind spirit: έφερε στη Ρόδο 106 άτομα
- Wind star: έφερε στη Ρόδο 137 άτομα

Η τουριστική κίνηση στο λιμάνι μας εξελίσσεται ικανοποιητικά καθώς ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων αυξάνεται σταδιακά ενώ βελτιώθηκαν και οι πληρότητές τους.

Βέβαια δεν θα «πιάσουμε» τις επιδόσεις της περσινής χρονιάς όμως λόγω συγκυριών θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τα προγράμματα που διαμορφώθηκαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 28 του μήνα η Ρόδος θα εγκαινιάσει και το καθεστώς του home port με το κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Costa το οποίο θα ξεκινήσει ταξίδια επιβίβασης και αποβίβασης τουριστών από το λιμάνι μας.

Πρόκειται όπως είναι γνωστό για το Costa Atlantica το οποίο θα πραγματοποιεί κυκλικά ταξίδια στην περιοχή έχοντας ως αφετηρία και τελική κατάληξη το λιμάνι της Ρόδου.

Αυτή η διαδικασία θα δώσει νέο ρόλο στο λιμάνι καθώς θα υποδέχεται τουρίστες που ήδη θα βρίσκονται στο νησί και θα παραμένουν σε αυτό και μετά το τέλος της κρουαζιέρας με όποια οφέλη αυτό συνεπάγεται.

Όπως είναι γνωστό οι αρμόδιοι έχουν επιδοθεί τελευταία σε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τις προθεσμίες και να μπορέσουν να παραδώσουν στην ώρα της την αίθουσα του home port ώστε να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες που εκείνη τη μέρα θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσουν.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι αν το εγχείρημα πιλότος της πρώτης εταιρίας στεφθεί με επιτυχία τότε και άλλες εταιρίες θα την ακολουθήσουν καθώς επιθυμούν να αλλάξουν τα δεδομένα σε ότι αφορά το σχεδιασμό των ταξιδιών τους, ώστε να είναι προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)