Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Η Οπερα πάει στο... μετρό (video)
#1
Ηταν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Ιουνίου όταν οι πρώτες νότες από τον "Κουρέα της Σεβίλλης" ακούστηκαν στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα ξαφνιάζοντας τους ανυποψίαστους επιβάτες. Ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης με την συνοδεία του πιανίστα Φρίξου Μόρτζου ερμήνευσε την πασίγνωστη άρια του Κουρέα (Largo al Factotum) σ΄ένα κοινό που ολοένα πλήθαινε. Την αρχική αμηχανία των διερχόμενων διαδέχθηκε ο ενθουσιασμός: δεκάδες κόσμου μαζεύτηκαν, πολλές κάμερες κινητών τηλεφώνων "επιστρατεύτηκαν" για να απαθανατίσουν την σκηνή και, στο τέλος, το ενθουσιώδες χειροκρότημα και τα χαμόγελα ικανοποίησης ήρθαν να "σπάσουν" την περιρέουσα κατήφεια της δύσκολης περιόδου που περνάμε.

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών θεάτρων και φορέων του εξωτερικού που επιλέγουν τα "ξαφνικά" χάπενινγκς σε "αντισυμβατικούς" χώρους (σταθμούς μετρό και τρένων, αγορές τροφίμων, αεροδρόμια κ.λ.π) προκειμένου να φέρουν κοντά την Οπερα στο λεγόμενο ευρύ κοινό, η Εθνική Λυρική Σκηνή οργάνωσε το εν λόγω δρώμενο σε συνεργασία με την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε προκειμένου να γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

«Τί ακριβώς γίνεται;» ρώτησε μια ηλικιωμένη κυρία την νεαρή κοπέλα που βρέθηκε δίπλα της. «Δεν ξέρω αλλά είναι ωραία...» απάντησε εκείνη την στιγμή που η σοπράνο Τσέλια Κοστέα άρχιζε να τραγουδά την Αρια των Κοσμημάτων από τον ρόλο της Μαργαρίτας στον "Φάουστ" προκαλώντας επίσης τον ενθουσιασμό του κόσμου ο οποίος , μετά την πρώτη άρια, στεκόταν ακόμη με ενδιαφέρον να παρακολουθήσει την συνέχεια. Το χάπενινγκ ολοκληρώθηκε με το δημοφιλές "Libiamo" από την "Τραβιάτα" που ερμήνευσαν μέλη της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πέρα από την εμφανή ευφορία που προκάλεσε το εγχείρημα, δεν ήταν λίγοι όσοι ζήτησαν την επανάληψή του.

Το βίντεο θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Βήματος
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=463462
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)