Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Ανησυχία για την ασφάλεια των σκαφών στο Παλιό Λιμάνι
#1
Κλοπές και δολιοφθορές καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες

Θέμα ασφάλειας των σκαφών που ελλιμενίζονται στο ενετικό λιμάνι των Χανίων έθεσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελλιμενιζόμενων Σκαφών Ενετικού Λιμένα ζητώντας παράλληλα περισσότερη αστυνόμευση από το λιμεναρχείο καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν υποστεί κλοπές και δολιοφθορές στην περιουσία τους, σύμφωνα με το Cretalive.gr.

Αυτό επισημάνθηκε κατά την 1η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ελλιμενιζόμενων Σκαφών Ενετικού Λιμένα Χανίων, κ. Μιχάλης Παπαβασιλείου, «δημιουργήσαμε τον Σύλλογο για να δώσουμε στο ενετικό λιμάνι την προοπτική που του αξίζει. Εν τω μεταξύ οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων σκαφών αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, με κυριότερο το θέμα της ασφάλειας των σκαφών. Έχει γίνει το λιμάνι 'ξέφραγο' αμπέλι και οποιοσδήποτε μπορεί να τα προσεγγίσει και να κάνει οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια. Απευθυνθήκαμε πολλές φορές στο Λιμεναρχείο, όμως, μας λέει ότι δεν έχει την κατάλληλη δύναμη σε προσωπικό. Θεωρούμε ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του: είτε πρόκειται για το Λιμεναρχείο είτε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, πρέπει να ασχοληθεί με το πρόβλημα».

Μάλιστα, ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε πως και το σκάφος του ίδιου έχει υποστεί κλοπές και δολιοφθορές επί τρεις συνεχόμενες φορές. «Έχουν σπάσει και το δικό μου σκάφος τρεις φορές. Την πρώτη φορά πήραν όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ύψους 10.000 ευρώ. Αυτά είναι καταγεγραμμένα στην Ασφάλεια του Λιμεναρχείου», ανέφερε.
Όσον αφορά το θέμα των λιμενικών τελών, ο κ. Παπαβασιλείου επεσήμανε πως ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελλιμενιζόμενων Σκαφών Ενετικού Λιμένα πληρώνει υψηλά λιμενικά τέλη συγκριτικά με άλλα λιμάνια της Ελλάδας. «Ζητάμε να γίνει μια αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής, κάτι που είχε υποσχεθεί προεκλογικά και ο δήμαρχος Χανίων», σημείωσε.

Για την καθαριότητα του ενετικού λιμένα ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει να συμβάλει στις προσπάθειες καθαρισμού που γίνονται, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με τους Επαγγελματίες και Ερασιτέχνες Αλιείς, τους Φίλους του Βυθού κ.ά.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Euro2Day] Κρήτη: Ζημιές από την κακοκαιρία στο παλιό λιμάνι Χανίων GeorgIrisbus 0 1.641 14-03-2012, 03:50 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [The best] Δήμος Πατρέων: Ρίχνει σήμερα τα κάγκελα στο παλιό λιμάνι GeorgIrisbus 2 3.032 22-01-2012, 07:07 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [GoodNet.gr] Χανιά: Έργα στο παλιό λιμάνι από το Λιμενικό Ταμείο GeorgIrisbus 0 1.718 27-10-2011, 02:39 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)