Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[In.gr] Στο λιμάνι της Τήνου προσέκρουσε το «Νήσος Χίος» λόγω ισχυρών ανέμων
#1
Αθήνα
Στο λιμάνι της Τήνου προσέκρουσε κατά τον απόπλου του λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο «Νήσος Χίος», το οποίο μεταφέρει 1.183 επιβάτες.

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίος-Τήνος-Πειραιάς, προσέκρουσε με το πίσω μέρος του στον προβλήτα του λιμανιού της Τήνου.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ρυμουλκό στο λιμάνι της Σύρου. Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, από την πρόσκρουση έχει προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πώς θα μεταφερθούν στον προορισμό τους οι 1.183 επιβάτες, καθώς θα πρέπει πρώτα να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στο πλοίο, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.
Απάντηση
#2
Το πλοίο ρυμουλκήθηκε μέχρι τη Σύρο και πλέει χωρίς μηχανές.

Το ρυμουλκό το βοήθησε να δέσει και τώρα ο κόσμος βγαίνει από το καράβι.

Ακολουθούν φωτογραφίες
   
   
   
   

Απάντηση
#3
Ενημέρωση:

Το Highspeed 5 το οποίο πήγε στη Σύρο για να μεταφέρει τους επιβάτες που αποβίβασε το Νήσος Χίος, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας πρόσδεσης του στο λιμάνι έπεσε επάνω στο Νήσος Χίος κι έτσι το τοπικό λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου του.
Απάντηση
#4
Η εταιρεία ανακοινώνει ότι το Νήσος Χίος σήμερα Σάββατο 16/06/2012 και ώρα 12:40 στη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στη Τήνο, λόγω κακοκαιρίας, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην αριστερή έλικα και για προληπτικούς λόγους ο πλοίαρχος αποφάσισε να κατευθυνθεί στη Σύρο όπου και κατέπλευσε στις 14:30.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στη Σύρο όπου και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της εταιρείας μας.

Για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών του Νήσος Χίος, η εταιρεία έχει δρομολογήσει σε αντικατάσταση του, το αδελφό πλοίο Νήσος Μύκονος, το οποίο θα εξυπηρετεί το δρομολόγιο γραμμής Χίου και Μυτιλήνης ως ακολούθως:

16/06/2012 από Πειραιά στις 22:00 για Τήνο – Χίο – Μυτιλήνη.

Από τη Κυριακή 17/06/2012 το Νήσος Μύκονος θα εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Νήσος Χίος.

Οι επιβάτες ενημερώνονται για τις παραπάνω αλλαγές με μέριμνα της εταιρείας.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για τη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Απάντηση
#5
Ρήγμα ύψους 1,5 μέτρου και μήκους ενός μέτρου, έχει υποστεί το επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος», όπως διαπιστώθηκε από ιδιώτες δύτες.

Το πλοίο, χθες το μεσημέρι στη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι της Τήνου, χτύπησε με τη πρύμνη στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή από την πρόσκρουση, προκλήθηκε μικρή και ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε δύο διαμερίσματα του πλοίου, καθώς και παύση λειτουργίας της αριστερής κύριας μηχανής λόγω ζημιάς.

Το πλοίο με τους 1.183 επιβάτες οδηγήθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκού στο λιμάνι της Σύρου, όπου του απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς, ενώ με μέριμνα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και προσωπικού των ναυπηγείων από το «Νεώριο» πραγματοποιείται από χθες απάντληση υδάτων με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Στη διάρκεια της επιχείρησης απάντλησης των υδάτων, ένα στέλεχος της Πυροσβεστικής έπεσε στον χώρο του μηχανοστασίου του πλοίου, από ύψος 2,5 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα, το ταχύπλοο «Highspeed- 5» που έφθασε στο λιμάνι της Σύρου από τη Μύκονο, προκειμένου να παραλάβει 475 επιβάτες του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Χίος» για να τους μεταφέρει στην Τήνο, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και προσέκρουσε πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων, το «Highspeed- 5» διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, ωστόσο του απαγορεύθηκε ο απόπλους στη διάρκεια της νύχτας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη και έφθαναν κατά τόπους, τα 8 με 9 μποφόρ.

Οι επιβάτες, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής και σήμερα προωθήθηκαν στον προορισμό τους, με το επιβατηγό οχηματαγωγό "Νήσος Μύκονος".

Οι υπόλοιποι 710 επιβάτες του «Νήσος Χίος» για τον Πειραιά, προωθήθηκαν χθες το απόγευμα στον προορισμό τους με το «Highspeed- 4».
Απάντηση
#6
Τα προβλήματα στα λιμάνια είχε καταγράψει έρευνα του ΕΜΠ που είχε παρουσιάσει «Το Βήμα»

Διονύσης Βυθούλκας

«Οι "επιστήμονες" που σχεδίασαν και έχτισαν αυτό το λιμάνι - παγίδα, χωρίς να λάβουν υπ' όψη τις απόψεις και τις υποδείξεις των κατεξοχήν χρηστών των λιμανιών, των πλοιάρχων, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού με αφορμή το ατύχημα που συνέβη το Σάββατο στο λιμάνι της Τήνου, όπου το πλοίο «Νήσος Χίος» προσέκρουσε σε βράχια κατά την προσπάθεια να δέσει λόγω των δυνατών ανέμων εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Στην ανακοίνωση της η ΠΕΠΕΝ χαρακτηρίζει το λιμάνι ως «φάκα» και ζητά «να ολοκληρωθούν επιτέλους οι εργασίες κατασκευής του κυματοθραύστη, ούτως ώστε παρ' ότι είναι άκρως επικίνδυνος τουλάχιστον να φτάσει σε ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας».
Σημειώνει ακόμη πως «τα έργα έτσι όπως είχαν σχεδιαστεί και εκτελούντο δεν προσέφεραν τίποτε παρά μόνο δυσκόλευαν την κατάσταση περισσότερο και μετέτρεπαν το «λιμάνι» σε παγίδα και ήταν τρόπος για να ξοδεύονται χρήματα του ελληνικού λαού».

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετά λιμάνια της χώρας είχε καταγράψει πέρυσι το προσωπικό του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό τον καθηγητή και πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας είχε παρουσιάσει «Το Βήμα».

Στην έρευνα αναφέρεται πως στο 24,2% των λιμανιών καταγράφονται ναυτικά ατυχήματα πριν και μέσα στο λιμάνι, ενώ ίδιο είναι το ποσοστό των λιμένων με προβλήματα στην αστυνόμευση.

Επίσης στο 14,7% των λιμένων που ερευνήθηκαν υπάρχουν αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να εμπλακούν στις άγκυρες και να προκαλέσουν σημαντική καθυστέρηση στο δρομολόγιο του πλοίου με συνέπεια την ταλαιπωρία των επιβατών. Ακόμη στο 72,6% των λιμένων υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια των πλοίων σε περίπτωση εκδήλωσης δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επιπροσθέτως στα τέσσερα από τα δέκα λιμάνια δεν υπάρχει επαρκής απόσταση μεταξύ δυο πλοίων, στο 45,3% των λιμένων υπάρχουν περιστατικά όχλησης των πλοίων της ακτοπλοΐας από άλλα σκάφη και στο 25,3% υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του πυθμένα.

Σχετικά με την προστασία της λιμενολεκάνης από τους κυματισμούς στο 82,1% των λιμανιών δεν υπάρχει εξωτερική προστασία, ενώ στο 45,3% παρατηρούνται καθυστερήσεις στη φορτοεκφόρτωση λόγω κυματισμών.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Τα Νέα] Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων Konstantinos MercedesBenz 1 2.722 13-03-2012, 09:33 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Madata.gr] Ηράκλειο: Προσέκρουσε στο λιμάνι το "ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ" GeorgIrisbus 0 1.633 29-02-2012, 06:23 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [AegeanTimes.gr] Ολική απαγόρευση απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων GeorgIrisbus 1 2.585 28-02-2012, 07:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Εξπρές] Μερική απαγόρευση απόπλου, λόγω ισχυρών ανέμων GeorgIrisbus 0 1.642 08-02-2012, 03:11 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [PortNet.gr] Πάτρα: Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι λόγω των θυελλωδών ανέμων Konstantinos MercedesBenz 1 2.412 26-01-2012, 01:46 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Newsbomb.gr] «Δεμένα» τα πλοία λόγω θυελλωδών ανέμων GeorgIrisbus 2 3.266 12-01-2012, 03:12 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Madata.gr] Δεμένα τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων GeorgIrisbus 3 3.790 15-11-2011, 06:05 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Newsbeast.gr] Πλοίο προσέκρουσε σε λιμάνι του Ηρακλείου GeorgIrisbus 0 1.653 12-11-2011, 08:30 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)