Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Αγγελιοφόρος] Θεσσαλονίκη: Τραμ και καραβάκια σε 4 χρόνια
#1
Με τραμ και καραβάκια θα μετακινούνται μετά από 4 χρόνια οι Θεσσαλονικείς. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την πορεία των έργων στο μετρό, ξεκινούν εκ νέου οι διαδικασίες προώθησης της παράκτιας συγκοινωνίας και του τραμ προκειμένου στην επόμενη τετραετία η πόλη να αποκτήσει ολοκληρωμένο και σύγχρονο Δίκτυο Μαζικής Μεταφοράς.

«Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια, αλλά είναι απολύτως απαραίτητη πλέον για την Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο ίδιος στη συνάντηση που είχε μεταξύ άλλων με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Σίμο Σιμόπουλο στα γραφεία της Αττικό Μετρό την Τετάρτη.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την εφαρμογή Παράκτιας Συγκοινωνίας, καθώς επίσης και του Τραμ θα προχωρήσει ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση των γραμμών του Μετρό.

Σε ότι αφορά το μετρό ο Γιάννης Μπουτάρης έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής των μισθών στους υπαλλήλους της «Αττικό Μετρό Α.Ε.», για το οποίο εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν ζητήσει κατά την διάρκεια της πρόσφατης 16ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012) παρέμβασή του, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Χρήστος Τσίτουρας, ο οποίος ενημέρωσε για τα προβλήματα και την πορεία των εργασιών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Αντιδήμαρχοι Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης και Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς επίσης ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνης Μπάμιατζης.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Αγγελιοφόρος] Θεσσαλονίκη: Προαστιακό ή τραμ και όχι εξωτερική περιφερειακή οδό GeorgIrisbus 0 1.936 16-09-2011, 04:56 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)