Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το βήμα της Κω] Χειμερινές πτήσεις με την «Transavia» σχεδιάζουν στην Ρόδο
#1
Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με την Ryan air

Σε πολύ καλό σημείο φαίνεται ότι βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των φορέων της Ρόδου, με την διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας Transavia, για την εκτέλεση πτήσεων τσάρτερ το χειμώνα.

Χθες έγινε η πρώτη σύσκεψη για το θέμα αυτό στο ξενοδοχείο Πλάζα. Συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος πτήσεων της εταιρείας Transavia κ. Zoet Lopert, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης και ο αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος.

Στην σύσκεψη ο κ. Lopert μετέφερε την πρόθεση της εταιρείας να πραγματοποιεί πτήσεις και το χειμώνα συνδέοντας τη Ρόδο με πόλεις της Ολλανδίας. Αίτημα της εταιρείας είναι να της παρασχεθούν κάποιες διευκολύνσεις που θα βοηθήσουν το πτητικό της έργο.

Ζητήθηκε συγκεκριμένα να υπάρξει συνεργασία των επιχειρηματιών του νησιού, αλλά και της δημοτικής αρχής που θα πρέπει να συμβάλει ώστε να μένουν ανοικτοί για τους τουρίστες οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία του νησιού μας. «Στην σύσκεψη έγινε μια πρώτη συζήτηση για την συνεργασία την οποία μπορούμε να αναπτύξουμε με την Transavia.

Η εταιρεία ζητά να αναπτυχθεί μια καλή επαφή με τους φορείς της Ρόδου και να της δοθούν κάποιες διευκολύνσεις ώστε να εκτελεί χωρίς προβλήματα το πτητικό της έργο», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου. Ερωτηθείς αν η διοίκηση της εταιρείας ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα για να εκτελεί πτήσεις το χειμώνα ο κ. Πάππου είπε πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. «Δεν μας ζήτησαν χρήματα, αλλά διευκολύνσεις στο αεροδρόμιο. Θέλουν να έχουν καλή εξυπηρέτηση.

Αίτημα τους είναι να συνεργαστούν οι επιχειρηματίες και να μην κλείνουν τα καταστήματα τους το χειμώνα και η δημοτική αρχή», είπε ο κ Πάππου. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία Transavia δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου τόνισε πως αυτό ήταν η αρχή καθώς οι διαπραγματεύσεις με την Transavia θα συνεχιστούν προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία. «Αυτό δεν σημαίνει, πως θα σταματήσουμε την προσπάθεια στην Transavia.

Θα γίνουν επαφές και με άλλες αεροπορικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Ρόδο και το χειμώνα», τόνισε ο κ. Πάππου. Υπενθυμίζεται πως και παλαιότερα είχε γίνει συμφωνία με την εταιρεία Transavia για την πραγματοποίηση πτήσεων τη χειμερινή περίοδο. Η ηγεσία του ΕΟΤ τότε είχε προτείνει να επιδοτήσει τις αφίξεις των ξένων τουριστών το χειμώνα. Οι δεσμεύσεις όμως δεν τηρήθηκαν τότε και οι χειμερινές πτήσεις, έμειναν μόνο στα λόγια.

Η εταιρεία Transavia είναι ολλανδική εταιρεία low-cost, με έδρα το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, αλλά χρησιμοποιεί ως δευτερεύουσες βάσεις και τα αεροδρόμια του Ρότερνταμ και του Αϊντχόφεν. Ιδρύθηκε το 1956 και σήμερα ανήκει στον όμιλο AirFrance-KLM. Η Transavia διαθέτει ένα στόλο από 29 αεροσκάφη από τα οποία τα 10 είναι Boeing 737-700 και τα 19 Boeing 737-800. Τα Boeing 737-700 έχουν 149 θέσεις επιβατών και τα Boeing 737-800 διαθέτουν 189 θέσεις επιβατών.

Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι να διατηρεί ένα σχετικά νέο στόλο για περισσότερη ασφάλεια αλλά και για προστασία του περιβάλλοντος.

Η Transavia συνδέει το Άμστερνταμ με την Αθήνα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ κατά τους θερινούς μήνες υπάρχουν πτήσεις που συνδέουν το Άμστερνταμ με την Αθήνα, τα Χανιά, την Κεφαλλονιά, την Χίο, την Κέρκυρα, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, την Κάρπαθο, την Καβάλα, τα Κύθηρα, την Κω, την Λέσβο, τη Μύκονο, την Πρέβεζα την Λευκάδα, τη Ρόδο, την Σάμο, την Σαντορίνη, την Σκιάθο, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και την Ζάκυνθο. Σε μερικές περιπτώσεις, όπως το Ηράκλειο, η Κως, η Κέρκυρα και η Ρόδος, υπάρχει σύνδεση και με μικρότερα αεροδρόμια της Ολλανδίας.

πηγή:dimokratiki.gr
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [TravelDailyNews.gr] Η Ryanair αναστέλλει όλες τις πτήσεις της για Κω και Ρόδο Konstantinos MercedesBenz 0 2.112 18-05-2012, 09:10 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)