Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Voria.gr] Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία
#1
Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί μεγάλο πάρτι για όλη την πόλη

Για πέμπτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την Παρασκευή 1 Ιουνίου η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, ένα διεθνές κίνημα που συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

«Για άλλη μια χρονιά το ποδήλατο, η βιώσιμη κινητικότητα και το περιβάλλον συνεχίζουν να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Ποδηλατόδρομοι δεν κατασκευάζονται, οι ποδηλατοκλοπές αυξάνονται, η συνδυασμένη μετακίνηση στο Λεωφορείο, Ταξί, Τρένο (εκτός προαστιακού), Μετρό (μελλοντικά) δεν εφαρμόζεται, η ένταξη του ποδηλάτου σε όλα τα κατασκευαστικά έργα δεν υφίσταται, το ποδήλατο δεν ευνοείται από τον ΚΟΚ, δεν έχει μειωθεί ο Φ.Π.Α απόκτησης του, η θαλάσσια συγκοινωνία παρόλο που ανακοινώθηκε πως θα λειτουργεί φέτος, δεν έχει προχωρήσει, το Μητροπολιτικό Πάρκο στην θέση της ΔΕΘ+3ο Σώμα Στρατού δεν υλοποιείται, τα στρατόπεδα δεν έχουν αποδοθεί στους κατοίκους ως ελεύθεροι πράσινοι χώροι, το ιστορικό κέντρο δεν πεζοδρομείται, οι ράμπες και οι διαδρομές ανθρώπων με προβλήματα στην όραση δεν γίνονται σωστά, η παντοκρατορία του αυτοκινήτου συνεχίζεται... κ.α..» αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών. Για αυτό λοιπόν, όπως σημειώνουν, την 1 Ιουνίου αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας.

Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις. Μπορείτε να συμμετέχετε και με άλλα εναλλακτικά μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης όπως skateboards, rollers, πατίνια.

Φέτος σε συνεργασία με την κίνηση «Ομορφιά Ενάντια στον Καρκίνο» έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν για τους κινδύνους που περιέχουν καλλυντικά και προϊόντα ατομικής υγιεινής με διάφορες χημικές ουσίες που πολλές από αυτές έχουν πιστοποιηθεί ως καρκινογόνες, ενώ άλλες δεν έχουν ποτέ αξιολογηθεί για την ασφάλεια της χρήσης τους.

Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί μεγάλο πάρτι για όλη την πόλη. Μαζί η Ομάδα Κρουστών Κρούση, ο Αρης Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου, οι DJ ATARY(Stelios), Root Boot, Miss Dynamite, Farina+GG, οι ξυλοπόδαροι High Society. Στο Πάρκο ΧΑΝΘ- Ξαρχάκου θα είναι η τοποθεσία εκκίνησης και το πάρτι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
  • 15.00 BODY PAINTING, ελάτε να βάψουμε τα σώματα μας και να γίνουμε ζωντανά έργα τέχνης. Προτεραιότητα για όσους τολμάνε, και ειδική περιοχή χωρίς αδιάκριτα βλέμματα.
  • 19.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ, ετοιμαζόμαστε για την πιο ευχάριστη και δυναμική βόλτα στο κέντρο της πόλης. Κάνουμε τις τελευταίες πινελιές στα σώματα μας και διακοσμούμε τα ποδήλατα μας.
  • 22.00 AFTER-PARTY, γιορτάζουμε με ένα μυθικό πάρτι.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
  • ΕΚΤΙΘΕΜΑΙ έκθεση φώτο Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας. Είναι η έκθεση φωτογραφίας που γίνεται στα πλαίσια της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της έκθεσης είναι να ανατρέψουμε αυτήν τη ... συνήθως - αλλά όχι πάντα- αρνητική έννοια της λέξης.

Η εκδήλωση συμμετέχει στην Θεσσαλονίκη 2014: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)