Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Voria.gr] Διαβούλευση για τις έδρες των ταξί στη Θεσσαλονίκη
#1
Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τους επαγγελματίες των ταξί να καταθέσουν υπομνήματα με τις τελικές προτάσεις τους μέχρι την Παρασκευή.

Έντονες διαβουλεύσεις για τον προσδιορισμό των εδρών των ταξί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει της αποστολής των σχετικών αποφάσεων στο αρμόδιο υπουργείο μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Οι πληθυσμοί περιοχών οι οποίες, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, εξαιρούνται από τις ενιαίες έδρες των μεγάλων αστικών κέντρων όπως η Θεσσαλονίκη, ζητούν να ενταχθούν στην ενιαία έδρα ώστε να μην πληρώνουν διπλή ταρίφα στις μετακινήσεις τους από και προς την πόλη. Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί ζητούν τη διατήρηση της έδρας της περιοχής τους προκειμένου να διασφαλίσουν τα εισοδήματά τους.

Η εφαρμογή του νόμου για τον καθορισμό των εδρών των αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης- ταξί ανά Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα Δ. Λευκόπουλου και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε ρόλο συντονιστή μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, συζητήθηκαν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νόμο σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού των ταξί ανά έδρα περιφερειακής ενότητας. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ. παρουσίασαν τις θέσεις τους αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου, ενώ παράλληλα εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και στα οποία χρειάζεται να δοθεί άμεση λύση.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τους επαγγελματίες των ταξί να καταθέσουν υπομνήματα με τις τελικές προτάσεις τους μέχρι την Παρασκευή, οι οποίες και θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ. την προσεχή Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012.

Στη συνέχεια, το κείμενο των προτάσεων θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόφαση για τον καθορισμό των εδρών των ΕΔΧ αυτοκινήτων εντός των ορίων αρμοδιότητας κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα αποσταλεί στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Voria.gr] Οι νέες πιάτσες ταξί στη Θεσσαλονίκη Konstantinos MercedesBenz 0 2.607 07-06-2012, 12:19 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)