Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SigmaLive] «Πυρετός» επαφών Παπούλια για τη συγκρότηση κυβέρνησης
#1
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνο Καμμένο, οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο του νέου γύρου συναντήσεων του κ. Παπούλια με τους αρχηγούς των κομμάτων που εκλέγονται στη Βουλή.

Θα ακολουθήσουν επαφές με την Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ) στις 20:30, τον Νίκο Μιχαλολιάκο (Χρυσή Αυγή) 21:30, και τον Φώτη Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ) στις 22:30.

Η συνάντηση κράτησε λιγότερο από 20 λεπτά, και η στιχομυθία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπροστά στους δημοσιογράφους ήταν ενδεικτική των προθέσεων του κ. Παπούλια, ο οποίος σκοπεύει να εξαντλήσει τα περιθώρια για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Δεν γνωρίζω αν θα είμαι και αύριο εδώ δεν εξαρτάται από εμένα» δήλωσε ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Πάνος Καμμένος.

«Δε νομίζετε ότι πρέπει να είμαστε και αύριο εδώ;» ρώτησε από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας.

Νωρίτερα, σε «ναυάγιο» κατέληξε η πρώτη σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στους δημοσιογράφους πως «η διαβούλευση συνεχίζεται».

Έντονοι διάλογοι στη σύσκεψη

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος ανάμεσα στους κ. Σαμαρά και Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΝΔ να ζητά έστω και ψήφο ανοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, απέχοντας από την ψηφοφορία, και τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά πως αυτό δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα.

Ο κ. Σαμαράς του είπε ακόμη ότι πέρα από το καθαρά τυπικό υπάρχει το συμβολικό στην διαδικασία αυτή, ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα έχει και ψήφο εμπιστοσύνης αλλά σε κάθε περίπτωση ουσιαστική συναίνεση από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου για να αποσπάσει ό,τι καλύτερο για την χώρα στην αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ζητούν αδιανόητα πράγματα, τονίζοντας ότι με τη στάση τους ζητούν ουσιαστικά να καταργηθεί η αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αριστερή κυβέρνηση, κάτι που είναι ανέφικτο.

Στην αρχή της σύσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς επιστολή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στην οποία αναφέρεται ότι η κατάσταση για τη χώρα είναι κρίσιμη, ότι ο χρόνος πιέζει και ότι όλοι πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να βρεθεί λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Επίθεση σε Τσίπρα από Βενιζέλο - Σαμαρά

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση αφού τα τρία κόμματα ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ συνενοχή στο έγκλημα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι οδηγεί σε «ναυάγιο» τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε με σύντομη δήλωση του: «Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει την εντολή του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση, ούτε και να δώσει ψήφο ανοχής. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται πως σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια να εκλογών και διαλύει τη Βουλή.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)