Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsKosmos.com] Κρήτη: Καταγγέλλουν στάσεις του ΚΤΕΛ ως επικίνδυνες
#1
Να σταματήσουν οι στάσεις για αποβίβαση - επιβίβαση επιβατών του ΚΤΕΛ επί του Βορείου Οδικού Άξονα, «σε σημεία που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις», ζητά με επιστολή του προς τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, αλλά και προς τον περιφερειάρχη και τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, ο Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης «Ο Άγιος Χριστόφορος».

Όπως αναφέρει σε επιστολή του, στις 5 Φεβρουαρίου 2010 «στο 31ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης επιβάτης υπεραστικού λεωφορείου που αποβιβάστηκε σε “παράνομη” στάση, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Επίσης, σημειώνει ότι, σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Κρήτης, «οι υφιστάμενες στάσεις λεωφορείων του ΚΤΕΛ Α.Ε. επί του Β.Ο.Α.Κ. δεν είναι εγκεκριμένες και δεν έχουν τις προδιαγραφές των τύπων, των εσοχών, όπως αυτές προβλέπονται από το εγκεκριμένο σχέδιο».

Τέλος, προτείνει «μέχρι της υποβολής και έγκρισης κατασκευής προτεινόμενων στάσεων επί του Β.Ο.Α.Κ. τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να διέρχονται μόνο από τα σημεία (χωριά) που αναφέρει το εγκεκριμένο προς τούτο δρομολόγιο».

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Απάντηση
#2
Πρέπει όμως να τονιστεί ότι και οι περισσότεροι οδηγοί ΙΧ που ακολουθούν πίσω από ένα λεωφορείο, κινούνται επικίνδυνα και ασυνείδητα! Στην Αθήνα πχ, αρκετές φορές έξω από σταθμούς τρένων, πολυσύχναστες στάσεις τράμ αλλά και κομβικές αφετηρίες λεωφορείων, οδηγοί διερχόμενων ΙΧ, δε δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή ως πρός τους επιβάτες-πεζούς των εν λόγω αναφερθέντων σημείων.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)