Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Χρόνος] ΚΤΕΛ Ροδόπης: Κατασκευή αμαξοστάσιου στην περιοχή Αγίων Θεόδορων
#1
Το πράσινο φως για να προχωρήσει επένδυση 3 εκ. ευρώ δόθηκε στην ΚΤΕΛ Ροδόπης Α.Ε. από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής. Με αίτημα που κατέθεσε η ανώνυμη εταιρεία ζήτησε την παραχώρηση με μίσθωση δημόσιας έκτασης αγροκτήματος αναδασμού περιοχής Αγίων Θεοδώρων για ανέγερση αμαξοστασίου. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία δύο υπόστεγων 1.800 τ.μ. το καθένα και ενός συνεργείου επισκευής 1.600 τ.μ. και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ. Πρόθεση της διοίκησης του ΚΤΕΛ είναι η μεταφορά των λεωφορείων εκτός Κομοτηνής και η παραμονή σε αυτή μόνο του σημερινού κτιρίου ως σταθμός επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών και φόρτωσης δεμάτων. Με την κίνηση αυτή η διοίκηση επιδιώκει να αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης από την κυκλοφορία των λεωφορείων, αλλά και να εξυπηρετήσει καλύτερες της ανάγκες φύλαξης και συντήρησης των οχημάτων. Το αίτημα της εταιρείας συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής και παρά τις αντιρρήσεις των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων Αγίων Θεοδώρων και Δουκάτου το σώμα ενέκρινε την παραχώρηση της έκτασης.

Τις αντιρρήσεις μετέφερε στο σώμα η Δέσποινα Αραμπατζή εκ μέρους του τοπικού συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων, σημειώνοντας τα εξής: «πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε λύση σε ένα άλλο οικόπεδα λίγα μέτρα πιο πέρα, ούτε καν χιλιόμετρο. Αν γίνει σε άλλο χώρο η εγκατάσταση ούτε σπίτια θα υπάρχουν και μπορούν επίσης να ανοίξουν τη δική τους γεώτρηση. Εμείς στο χωριό δεν έχουμε νερό να πιούμε. Ακόμα και ένα λεωφορείο να πλύνει το ΚΤΕΛ, κάηκε το χωριό μας. Δεν υπήρχε νερό εδώ και 2 εβδομάδες να πιούμε. Είναι τεράστιο πρόβλημα. Λίγα μέτρα πιο κάτω ούτε σπίτια θα υπάρχουν και σε εκείνο το μέρος αν χτυπήσουν γεώτρηση θα βρούνε νερό, για την δική τους την δουλειά μόνο. Αυτό ζητάμε, δεν λέμε να μην γίνει το έργο και εμείς το θέλουμε, θα ησυχάσει και η Κομοτηνή από τα καυσαέρια, αλλά όχι να την πληρώσουμε εμείς». Εκφράζοντας τις απόψεις των κατοίκων του Μεγάλου Δουκάτου ο αντιδήμαρχος Μεχμέτ Δεβετζήογλου, επιβεβαίωσε ότι και οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού αρνούνται.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πέτρος Δεληγκιόζης επιβεβαίωσε ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα για τους κατοίκους των οικισμών. Όσον αφορά στο ίδιο το έργο ο πρόεδρος της εταιρείας είπε, ότι, «η περιοχή στη γειτονιά του ΚΤΕΛ έχει γίνει προβληματική. Αρχίσαμε και εμείς αλλά και οι γείτονες μας να έχουμε τις εντάσεις μας ως προς το κυκλοφοριακό. Έπρεπε να βρεθεί μια λύση ούτως ώστε η ΚΤΕΛ Α.Ε. να έχει ένα δικό της χώρο και να διευκολύνει την κυκλοφορία στην πόλη. Κάναμε ένα αίτημα στη Διεύθυνση Γεωργίας για ένα αγροτεμάχιο στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, το οποίο εξετάστηκε. Τα τοπικά συμβούλια και οι κάτοικοι των οικισμών έχουν τις ανησυχίες τους και είναι φυσιολογικό. Όμως εγώ δεσμεύομαι ότι το έργο θα γίνει με τους όρους που θα θέσει η δημαρχία, με τους κανόνες που θέλουν». Επιπλέον κ. Δεληγκιόζης έκανε γνωστό ότι μετά την έγκριση παραχώρησης της έκτασης από το δημοτικό συμβούλιο άμεσος στόχος είναι η ένταξη της επένδυσης στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση. «Η προσπάθειά μας έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, η γραφειοκρατία όμως μας καθυστερεί. Πιστεύω ότι θα προλάβουμε το άνοιγμα του ΕΣΠΑ, θέλουμε να ενταχθούμε σ’ αυτά, το πόσο χρόνο θα μας πάρει δεν το ξέρω, πάντως η επένδυση μας θα είναι αμαξοστάσιο, συνεργείο και σκέπαστρα για τα λεωφορεία. Ο σταθμός στην Κομοτηνή θα παραμείνει ως χώρος φόρτωσης – εκφόρτωσης των λεωφορείων. Επειδή τα έχουμε χρονομετρήσει όλα, η απόσταση από το αγροτεμάχιο μέχρι το ΚΤΕΛ είναι 7 λεπτά, δηλαδή ένα λεωφορείο θα μπορεί να εκκινήσει 15 λεπτά νωρίτερα, να φτάσει στο ΚΤΕΛ, να πάρει τον κόσμο και να φύγει». Η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 3 εκ. ευρώ.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Χρόνος] Ένα εκατομμύριο ευρώ οφείλει το Δημόσιο στο ΚΤΕΛ Ροδόπης GeorgIrisbus 0 1.607 15-09-2011, 12:28 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)