Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Lifo.gr] Σε ιδιώτες οι παραλίες «Βοτσαλάκια» και «Φρεαττύδα» στον Πειραιά
#1
Σε ιδιώτη παραχώρησε με απόφαση της η δημοτική Αρχή του Δήμου Πειραιά τις πλαζ «Βοτσαλάκια» και «Φρεαττύδας». Κάτοικοι που αντιδρούν καταγγέλλουν την απόφαση ως παράνομη αφού υπάρχει μία πρώτη σχετική ακυρωτική απόφαση της Περιφέρειας, ενώ εκκρεμεί ακόμα μία.

Η Δημοτική παράταξη «Το λιμάνι της αγωνίας» αναφέρει ότι για τα Βοτσαλάκια η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία θερινού κινηματογράφου, κατάληψη χώρου 500 μέτρων με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αναψυκτήριο, παραχώρηση του α΄ ορόφου του κολυμβητηρίου για χρήση εστιατορίου και δέσμευση 600 τ.μ. για ενοικιαζόμενο πάρκινγκ. Σύμφωνα με την παράταξη, δίνει μεταξύ άλλων το δικαίωμα στον ιδιώτη «να προβαίνει σε ουσιώδεις αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις τέτοιες που ν’ αλλάζουν την αρχική σύσταση του χώρου μετά από απλή γραπτή άδεια του Δημάρχου ή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

«Όσον αφορά την πλαζ της Φρεαττύδας απ’ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος πρασίνου και μόνο, απαγορευμένης της χρήσης αναψυχής και τουρισμού και συνεπώς οποιαδήποτε τέτοια απόφαση είναι παράνομη» επισημαίνει το «Λιμάνι της αγωνίας».

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας προκλήθηκε ένταση καθώς πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο για να εμποδίσουν τη διαδικασία. Μαζί τους είχαν και τις υπογραφές 2.000 συμπολιτών τους που αντιτίθενται στην πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα των δύο παραλιών.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)