Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ypodomes.com] Eν μέσω ρευστού σκηνικού δημοπρατούνται σήμερα έργα αξίας 354 εκ. ευρώ
#1
Μπορεί το πολιτικό σκηνικό στη χώρα να είναι ρευστό όμως οι βασικές λειτουργίες του κράτους -ευτυχώς- λειτουργούν ακόμα. Έτσι σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου έχουμε την διενέργεια δύο δημοπρατήσεων για δύο σημαντικά έργα υποδομής που αφορούν Σιδηρόδρομο και Αεροδρόμιο.

ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ

Έτσι σήμερα έχουμε την δημοπράτηση του μεγάλου Σιδηροδρομικού έργου Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος που περιλαμβάνει την υποδομή για την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων αλλά και την κατασκευή της σήραγγας Παναγοπούλας μήκους 4,5 χιλιομέτρων. Την δημοπράτηση κάνει η ΕΡΓΟΣΕ και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 315.000.000 ευρώ.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το δεύτερο έργο είναι η ενίσχυση του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10-28 του Αεροδρομίου Μακεδονία που ουσιαστικά είναι συμπληρωματικό έργο της επέκτασης του διαδρόμου στη θάλασσα. Το έργο δημοπρατεί το Υπουργείο Υποδομών και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 39.000.000 ευρώ.

Με δεδομένες τις πολιτικές εξελίξεις θα έχει πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την προσέλευση των τεχνικών εταιρειών καθώς ειδικά το φετινό έτος έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της επιλεκτικής παρουσίας σε δημοπρατήσεις από τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες καθώς πλέον απαιτούνται τεράστια ποσά σε εγγυητικές επιστολές από τις Τράπεζες δυσχεραίνοντας την συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα έργα.

Χαρακτηριστικό είναι πως στον πιο πρόσφατο διαγωνισμό που απευθύνεται σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες, αυτός της αναβάθμισης των κτιριακών συγκροτημάτων στο Αεροδρόμιο Χανίων ανάδοχος αναδείχθηκε η Κυπριακή εταιρεία ΝΕΜΕΣΙΣ που μπήκε «σφήνα» στις Ελληνικές εταιρείες.

Πάντως όπως όλα δείχνουν η συμμετοχή και στα δύο έργα θα είναι ικανοποιητική ενώ το ζητούμενο της χαμηλής προσφοράς θα αποτελέσει και το σημαντικότερο όπλο των συμμετεχόντων.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Express.gr] Έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στη Λακωνία μέσω ΕΣΠΑ GeorgIrisbus 0 2.177 26-01-2012, 03:59 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)