Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ypodomes.com] Πτωτική η πορεία της κίνησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
#1
Αρνητική εικόνα, με περαιτέρω μείωση της επιβατικής κίνησης, εκτιμά η εταιρεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) ότι θα εμφανίσει το αεροδρόμιο κατά το τρέχον έτος.

Αιτία; Η οικονομική κρίση, καθώς: α) οι Ελληνες περιόρισαν τα ταξίδια, β) η πτώση του τουρισμού θεωρείται βέβαιη και γ) η μείωση των επαγγελματικών ταξιδιών... μοιραία. Συνυπολογίζοντας στα παραπάνω τις μειώσεις των δρομολογίων, στις οποίες έχουν προχωρήσει οι αεροπορικές εταιρείες, ο ΔΑΑ προβλέπει ότι το 2012 η ετήσια διακίνηση επιβατών θα κυμανθεί σε 14,1 εκατ. επιβάτες, που αντιστοιχεί σε εκτιμώμενα λειτουργικά έσοδα 316 εκατ. ευρώ.

Ηδη, το πρώτο τρίμηνο του 2012 κινήθηκε πτωτικά για τον ΔΑΑ, με την επιβατική κίνηση να καταγράφεται στους 2,37 εκατ. επιβάτες, μειωμένη κατά 11,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Οι σημαντικότερες απώλειες καταγράφηκαν στη διεθνή κίνηση, με πτώση 13% και 1,46 εκατ. επιβάτες έναντι 1,68 εκατ. επιβατών το πρώτο τρίμηνο του 2011. Συγκεκριμένα, ο Ιανουάριος ξεκίνησε με αποδυναμωμένη επιβατική κίνηση (μειωμένη κατά 10,9%), ενώ τους επόμενους μήνες η πτωτική πορεία ενισχύθηκε. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο διακινήθηκαν 12% λιγότεροι επιβάτες από τον αντίστοιχο μήνα του 2011 και τον Μάρτιο 15,6% λιγότεροι επιβάτες, γεγονός που οφείλεται κυρίως, σύμφωνα με την εταιρεία, στην τραυματισμένη εικόνα της χώρας αλλά και στην κακή οικονομική εικόνα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Περιορισμένη μείωση παρουσίασε η κίνηση εσωτερικού (-7,9% και 904.459 επιβάτες), με τις απώλειες να μειώνονται σταδιακά (-11,3% τον Ιανουάριο, -8,3% τον Φεβρουάριο και -4,3% τον Μάρτιο), γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην πολιτική προσφορών και εκπτώσεων από τις αεροπορικές εταιρείες.

Το αντίδοτο
Η συγκράτηση των εξόδων θα αποτελέσει στόχο για την εταιρεία του ΔΑΑ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για τη θερινή περίοδο, αποσκοπώντας στην υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών, που θα οδηγήσουν στη διατήρηση ή ακόμη και ενίσχυση της επιβατικής κίνησης.

Μια ακόμη πηγή εσόδων της εταιρείας του ΔΑΑ αποτελεί η ακίνητη περιουσία, με τα έσοδα να εμφανίζουν περιορισμένη πτώση το 2011.

Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και η περιορισμένη αγοραστική δύναμη των ελληνικών νοικοκυριών οδήγησε σε μείωση κατά 7% του αριθμού των επισκεπτών στο Εμπορικό Πάρκο του Αεροδρομίου, καθώς διαμορφώθηκαν στους 3,25 εκατ. έναντι 3,5 εκατ. το 2010.

Πτώση κατά 2,7% καταγράφηκε και στο συνολικό ποσοστό πληρότητας στις μισθώσεις γραφείων και βοηθητικών χώρων του αεροδρομίου.

Στα ίδια επίπεδα με το 2010 διατηρήθηκε, τέλος, ο αριθμός των εκδηλώσεων που φιλοξενήθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, ενώ το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport παρουσίασε οριακά υψηλότερο ποσοστό πληρότητας σε σχέση με το 2010.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ypodomes.com] Kίνητρα προς αεροπορικές εταιρείες από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Konstantinos MercedesBenz 0 1.986 26-04-2012, 11:20 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)