Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Πρώτο Θέμα] «Υγειονομική βόμβα» οι μολυσμένες με AIDS πόρνες
#1
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Ανδρέας Λοβέρδος

Παναγιώτα Καρλατήρα

Απασφαλισμένη υγειονομική βόμβα, μέσα στην ελληνική κοινωνία, χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, το θέμα των μολυσμένων με τον ιό HIV ιερόδουλων στην Αθήνα.

Επανέλαβε ότι οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές θα ελέγξουν όλους τους οίκους ανοχής και κάθε άλλο πιθανό υπαίθριο χώρο προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση των λοιμωδών νοσημάτων, προσθέτοντας ωστόσο ότι εάν το τελευταίο έτος που ο ίδιος δίνει τη μεγάλη αυτή μάχη για θέματα δημόσιας υγείας υπήρχε η συνδρομή και άλλων αρχών αλλά και της κοινωνίας, η κατάσταση θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά.

«Η υγειονομική βόμβα του AIDS δεν βρίσκεται πλέον μέσα στο γκέτο των αλλοδαπών όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, ξέφυγε από το γκέτο τώρα. Προσωπικά αλλά και όλες οι αρμόδιες αρχές προσπαθήσαμε πολύ γι’ αυτό, για να μην ξεφύγει. Γι’ αυτό φώναζα τους τελευταίους μήνες: μην πηγαίνετε με παράνομα εκδιδόμενες αλλοδαπές…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ RADIO.

Το ζήτημα με τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες είχε τεθεί εκτός ελέγχου στη χώρα μας, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, παραλληλίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με εκείνη στη Ρουμανία. «Ευτυχώς, εμείς καταφέραμε να πείσουμε το ευρωπαίκό ΚΕΕΛΠΝΟ για το μέγεθος του προβλήματος» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «αντιμετώπισα πολλή δυσπιστία, και μέσα και έξω. Έδωσα μία μάχη και την κέρδισα. Αλλά έπρεπε πάρα πολύ να κουραστώ και με περνάγανε και οι μεν ξένοι για ζητιάνο, ότι τα λέω αυτά γιατί θέλω λεφτά, και οι δε για δημαγωγό».

Στοιχεία σοκ, την τρίτη μόλις ημέρα των ελέγχων

Πάντως, στοιχεία σοκ έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας, τρίτη ημέρα των εντατικών ελέγχων του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τα ειδικά κλιμάκια, καθώς μέχρι στιγμής θετικές στον ιό HIV έχουν βρεθεί 12 ιερόδουλες, 11 Ελληνίδες και 1 Βουλγάρα, οι οποίες εκδίδονταν όχι σε οίκο ανοχής αλλά σε «πιάτσες», ενώ συνολικά έχουν εξεταστεί περισσότερες από 100.

Οι 11 ιερόδουλες που εντοπίστηκαν την Δευτερα διωκονται για κακουργήματα. Ο εισαγγελέας σχημάτισε δικογραφία με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα και
της παράβασης του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών.

Και οι 11 πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή.

Πάντως, οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από τις πιο προβληματικές περιοχές της Αθήνας, εκεί όπου οι γυναίκες είναι δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά θα επεκταθούν. Κι όπως διαβεβαιώνουν στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ θα εξεταστεί και το τελευταίο εκδιδόμενο άτομο.

Oι περισσότερες εκδιδόμενες δέχονται τους ελέγχους, κυρίως γιατί είναι παράνομες και δεν έχουν πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Η ιχνηλάτηση του ενδεχόμενου τρόπου μετάδοσης του ιού HIV από τις οροθετικές ιερόδουλες μέσω της αναζήτησης των ανδρών που συνευρέθηκαν μαζί τους είναι πολύ δύσκολη έως απίθανη, δεδομένου ότι οι εκδιδόμενες δεν είχαν συγκεκριμένο χώρο εργασίας («πιάτσα»).

Έλεγχοι και σε διαμερίσματα που κατοικούν λαθρομετανάστες

Όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, έλεγχοι έγιναν και σε οκτώ πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να εντοπιστούν λαθρομετανάστες, των οποίων οι συνθήκες διαβίωσης αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Βρέθηκαν 200 αλλοδαποί σε έντεκα διαμερίσματα, από τους οποίους τριάντα εννέα δεν είχαν άδεια παραμονής.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι πλέον το τεστ για το HIV / AIDS μπορεί να πραγματοποιηθεί στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατκών νοσοκομείων δωρεάν καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠΝΟ ΠΟΥ βρίσκονται στις πλατείες Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βάθη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται επίσης:

• στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
• στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054
• Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222 , 210 5212054 , 210 5222339
Αναφορικά με γενικές πληροφορίες για την HIV λοίμωξη απευθυνθείτε επίσης :
• Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ : 210-5212000- www.keelpno.gr
• Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail) : info@keelpno.gr
• ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139
• Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
• Γραμμή για τη Δημόσια Υγεία ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Επιχειρήσεων): 210-5212054
• ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των 11 ιερόδουλων, οι οποίες είναι φορείς του Aids.

Πρόκειται για τις:

1) ΖΙΩΓΑ Γεωργία – Μαρία του Νικολάου και της Χρυσούλας, η οποία γεννήθηκε στις 18-08-1981 στη Νίκαια Αττικής και κατοικεί στη Νίκαια.

[Εικόνα: PORNI2.jpg]

2) ΚΑΝΑΤΑ Βασιλική του Μαργαρίτη και της Παγώνας, η οποία γεννήθηκε στις 15-07-1982 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στο Ελληνικό.

[Εικόνα: PORNI4.jpg]

3) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Χριστίνα του Σπυρίδωνα και της Ευσταθίας, η οποία γεννήθηκε στις 10-11-1982 στη Θήβα και κατοικεί στην Άνω Ηλιούπολη Αττικής,

[Εικόνα: porni6.jpg]

4) ΒΑΞΕΒΑΝΙΔH Μαρία – Ιωάννα του Παναγιώτη και της Ελευθερίας, η οποία γεννήθηκε στις 07-01-1994 στην Αθήνα και κατοικεί στο Πικέρμι,

[Εικόνα: porni8.jpg]

5) ΠΑΛΙΓΓΙΝΗ Σωτηρία – Χρυσοβαλάντω του Δημητρίου και της Ειρήνης, η οποία γεννήθηκε στις 02-01-1986 στην Αθήνα και κατοικεί στην Ελευσίνα,

[Εικόνα: porni10.jpg]

6) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ουρανία του Ιωάννη και της Σπυριδούλας, η οποία γεννήθηκε στις 10-04-1977 στην Αθήνα, άστεγη,

[Εικόνα: porni12.jpg]

7) ΓΡΥΜΑΝΕΛΗ Ουρανία του Δημητρίου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε στις 12-09-1981 στην Αθήνα και κατοικεί στο Πέραμα.

[Εικόνα: porni14.jpg]

8) PUCHALSKA ή ΠΟΥΛΑΣΚΗ ή ΜΩΡΟΥ (ον) EWA -ΜΟΝΙΚΑ ή ΕΥΑ ή MARIANA του BORGAN ή ΙΩΑΝΝΗ ή ΑΝΤΩΝΙΟΥ και της VARVARA ή ΒΑΡΒΑΡΑΣ ή ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ, η οποία γεννήθηκε στις 04-10-1982 στην Πολώνια και κατοικεί στον Πειραιά,

[Εικόνα: porni16.jpg]

9) ΜΑΤΘΑΙΟΥ Νίκη του Μενελάου και της Γιαννούλας, η οποία γεννήθηκε στις 03-11-1983 στην Αθήνα, άστεγη,

[Εικόνα: porni18.jpg]

10) ΚΩΣΤΑΚΗ Αντωνία του Μιχαήλ και της Αικατερίνης, η οποία γεννήθηκε στις 25-03-1986 στην Αθήνα και κατοικεί στις Αχαρνές Αττικής και

[Εικόνα: porni20.jpg]

11) ILIEVA SNEZHANA του TIHOMIROVA και της ILIEVA , η οποία γεννήθηκε στις 12-10-1986 στη Βουλγαρία και κατοικεί στην Αθήνα.

[Εικόνα: porni22.jpg]

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των 11 ιερόδουλων, οι οποίες συνελήφθησαν να εργάζονται σε παράνομους οίκους ανοχής στην Αττική και βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη – AIDS) μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα εξής τηλέφωνα:

• Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222

• Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 52 12 054.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)