Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Τετράωρη στάση εργασίας της ΠΝΟ την Πρωτομαγιά στον Πειραιά
#1
Στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την 1η Μαΐου στο λιμάνι του Πειραιά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΝΟ «η Ομοσπονδία αποτίει έτσι ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων που με επίπονες προσπάθειες, θυσίες και αγώνες πάλεψαν για την καθιέρωση, κατοχύρωση και διεύρυνση θεμελιωδών δικαιωμάτων τα οποία σήμερα αποδομούνται, συνθλίβονται και ισοπεδώνονται λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής με τις ευλογίες και τις εντολές της τρόικας».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η ΠΝΟ «ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας της μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας, για την σφοδρή επίθεση που δέχονται κυρίαρχα δικαιώματά και για την κατακόρυφη και συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, διεκδικώντας ταυτόχρονα ουσιαστικές λύσεις σε κορυφαία προβλήματα των Ελλήνων ναυτεργατών».
Απάντηση
#2
Σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αναμένεται να δημιουργηθούν την Πρωτομαγιά, καθώς τα διοικητικά συμβούλια δύο μεγάλων ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα αυτή.

Η ΠΕΜΕΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρά την «επίθεση» που δέχονται οι ναυτεργάτες στα δικαιώματά τους, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρη στάση εργασίας, απορρίπτοντας πρότασή της, για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.

Καλεί επίσης τους ναυτεργάτες να περιφρουρήσουν την απεργία και κάνει λόγο για ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των ναυτικών με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη «λεηλάτηση» των ταμείων και τη αύξησης της ανεργίας.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που αποτελείται από τους εκπροσώπους 14 ναυτεργατικών σωματείων μαζί με το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά, είχαν αποφασίσει την Τρίτη την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας την 1η Μαΐου 2012, από ώρα 08.00 μέχρι 12.00 στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ζητεί διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας, αλλά και η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
Απάντηση
#3
Το μεσημεριανό δρομολόγιο του «Blue Star Νάξος» για Δωδεκάνησα ακυρώνεται και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3/5, ενώ το «Blue Star Πάρος» αναμένεται να αναχωρήσει στις 23.00 και όχι στις 17.30 για Κυκλάδες.

Σε 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά στο λιμάνι του Πειραιά προχωρούν τα ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, αν και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (08.00 - 12.00) για την ίδια ημέρα.

Μετά την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) και το σωματείο Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Στέφενσων», χθες πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία και το συνδικάτο των μαγείρων.

Με το μέτωπο των «κόκκινων» σωματείων συντάσσεται και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, που αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά.

Για «επιλογή του ΚΚΕ, όπου ανήκουν αυτά τα σωματεία» έκανε λόγο η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι τα στελέχη του υπερασπίζονται συγκεκριμένες ομάδες σε βάρος όλων των άλλων». Μιλώντας στον «Σκάι» η κ. Διαμαντοπούλου προσέθεσε πως «το ΚΚΕ πρέπει να κάνει σοβαρή αυτοκριτική για τις αποφάσεις του, που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του ναυτιλιακού χώρου».

Η 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα τέσσερα σωματεία ξεκινά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, λήγει τα μεσάνυχτα της Τρίτης και αφορά μόνο το λιμάνι του Πειραιά, όπως και η 4ωρη στάση της ΠΝΟ.

Οι επιστροφές από τα νησιά και τα δρομολόγια από τα υπόλοιπα λιμάνια θα εκτελεστούν κανονικά.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες πάντως έχουν αρχίσει να τροποποιούν τα δρομολόγιά τους. Για παράδειγμα, το «Blue Star Δήλος» και το «Blue Star Ιθάκη» δεν θα πραγματοποιήσουν τα πρωινά δρομολόγια προς Κυκλάδες.

Θα διανυκτερεύσουν στη Σαντορίνη και τη Μύκονο αντίστοιχα και την Πρωτομαγιά θα επιστρέψουν στον Πειραιά.

Το μεσημεριανό δρομολόγιο του «Blue Star Νάξος» για Δωδεκάνησα ακυρώνεται και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3/5, ενώ το «Blue Star Πάρος» αναμένεται να αναχωρήσει στις 23.00 και όχι στις 17.30 για Κυκλάδες.

Τα βραδινά πλοία για Δωδεκάνησα και Κρήτη αναμένεται να αναχωρήσουν με καθυστέρηση.

«Τα τελευταία δύο χρόνια θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων συνθλίβονται κάτω από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας», τονίζει η ΠΕΝΕΝ, ζητώντας μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτη, άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων σε όλους τους ναυτεργάτες κ.ά.

Από την πλευρά του ο γ.γ. της ΠΝΟ, Γ. Χαλάς, καλεί τους ναυτεργάτες να βρίσκονται σε εγρήγορση «προκειμένου ενωμένοι και υπό τις οδηγίες της Διοίκησης ΠΝΟ, να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή και απάνθρωπη πολιτική».
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [In.gr] Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ 12:00-16:00 την προσεχή Πέμπτη GeorgIrisbus 1 5.010 10-07-2012, 04:55 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [In.gr] Στάσεις εργασίας των λεωφορείων του ΟΑΣΑ την Πρωτομαγιά GeorgIrisbus 0 2.715 26-04-2012, 07:53 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Capital.gr] Τετράωρη στάση εργασίας αύριο σε μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ Giannis 0 2.912 27-03-2012, 02:29 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Giannis

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)