Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Τα Νέα] Θεσσαλονικη: Ισόβια για τον πρωταγωνιστή του «φιάσκου της Σίνδου»
#1
Ισόβια κάθειρξη κι επιπλέον 21 χρόνια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 37χρονο Δημήτρη Αλμπάνη, τον πρωταγωνιστή του «φιάσκου της Σίνδου», που διαδραματίστηκε το 2008 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όταν ο ίδιος άρπαξε το πιστόλι αστυνομικού που τον είχε μεταγάγει χωρίς χειροπέδες και μετά από άγρια καταδίωξη σκότωσε τον οδηγό του αστικού λεωφορείου Παναγιώτη Πυξόπουλο, πριν συλληφθεί.

«Το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο οδηγός έπεσε πάνω μου για να με αφοπλίσει. Είχα στερητικό σύνδρομο λόγω ναρκωτικών» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, χωρίς να πείσει τους δικαστές.

«Πυροβολούσαμε προς το μέρος του χωρίς να τον πετυχαίνουμε. Εκείνος έστρεφε το όπλο προς το μέρος μας και μας απειλούσε. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε και δεύτερο θύμα» κατέθεσαν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Το περιστατικό που εξέθεσε την ΕΛ.ΑΣ. εκτυλίχθηκε τον Μάιο του 2008.

Ο μικροκλέφτης και τοξικομανής Δ. Αλμπάνης είχε συλληφθεί στον Άγιο Αθανάσιο και δύο αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Σίνδου ανέλαβαν να τον μετάγουν στο τμήμα, μεταφέροντας τον στο πίσω κάθισμα του περιπολικού, χωρίς να του φορέσουν χειροπέδες.

Στη διαδρομή ο Δ. Αλμπάνης άρπαξε το εκτεθειμένο πιστόλι ενός αστυνομικού και δραπέτευσε. Με την απειλή του όπλου επί μία ώρα άρπαζε ομήρους και άλλαζε αυτοκίνητα.

Για να ξεφύγει, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ και πυροβόλησε εξ επαφής τον 59χρονο οδηγό Π. Πυξόπουλο. Η καταδίωξη συνεχίστηκε, ενώ ο δράστης ξέφυγε με άλλο περιπολικό της Αστυνομίας έως ότου συνελήφθη στο Κορδελιό. Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί με ποινές 15 και 6 μηνών φυλάκισης αντίστοιχα, οι δύο αστυνομικοί από τους οποίος δραπέτευσε.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)