Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Real.gr] Δυσοίωνες οι προβλέψεις Προβόπουλου
#1
Αυστηρές συστάσεις απευθύνει προς τους κυβερνώντες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος στην Έκθεση για την Οικονομία, την οποία παρουσιάστηκε σήμερα στις 12:00 κατά την έναρξη της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της Κεντρικής Τράπεζας.

Βασικό συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι οι καθυστερήσεις στην προώθηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία προκαλούν απώλειες στις αποδοχές των εργαζομένων και βυθίζουν την χώρα στην ύφεση.

Η διαπιστωμένη αδυναμία υλοποίησης των ριζικών αλλαγών αναμένεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΤτΕ να οδηγήσει την ύφεση για το 2012 σε βαθύτερα επίπεδα, άνω του 4,5% που προβλεπόταν μέχρι πρότινος. Κατόπιν αυτού η ανάκαμψη της οικονομίας προσδιορίζεται προς το τέλος του 2013.

Σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα προβλέπεται η περαιτέρω μείωσή τους έως και κατά 20% μέσα στην επόμενη διετία. Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την αγορά εργασίας, με το μέσο ποσοστό της ανεργίας να διαμορφώνεται πάνω από το 19% το 2012.

Ξεκάθαρες αιχμές αφήνει ο διοικητής της ΤτΕ και όσον αφορά στον αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα αλλά και στην απροθυμία των κυβερνώντων να αλλάξουν τη δομή και την λειτουργία του, με αιχμή βέβαια τον δραστικό περιορισμό της σπατάλης.

Ειδικό κεφάλαιο θα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Έκθεση και για τον τρόπο αλλά και τα εργαλεία που θα βγάλουν από το τέλμα της ύφεσης την ελληνική οικονομία. Ο διοικητής προτείνει η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του επενδυτικού, ενεργειακού προγράμματος «Ήλιος», την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων καθώς και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων έτσι ώστε να αλλάξει το επενδυτικό περιβάλλον την Ελλάδα. Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας αποτελεί η διαμόρφωση ενός λιτού και σταθερού φορολογικού συστήματος.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: Mercedes_Amg_Logo_4.jpg]

Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)