Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ypodomes.com] Πρωτοβουλία Δήμου Βόλου για αεροπορική σύνδεση Ν. Αγχιάλου με Κύπρο
#1
Την έντονη επιθυμία του Δήμου Βόλου για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων της περιοχής με την Κύπρο, προς αμοιβαίο όφελος των δυο πλευρών, μεταφέρει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, θέτοντας εκ νέου το ενδιαφέρον για αεροπορική σύνδεση του Βόλου με την Κύπρο.

Η επιστολή απευθύνεται με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθυμίου Φλουρέτζου με θέμα την "παρουσίαση του σχεδίου παροχής κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για προσέκλυση τουριστών από νέους προορισμούς". Ενόψει και της συμμετοχής του Δήμου Βόλου στη Διεθνή Έκθεση της Λευκωσίας, από 27 έως 29 Απριλίου 2012, ο κ. Σκοτινιώτης επαναφέρει την πρόταση για καθιέρωση τακτικών πτήσεων Κυπριακής Αεροπορικής Εταιρείας προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (VOL), το οποίο καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, όπως επίσης και την καθιέρωση αεροπορικών πτήσεων charter. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει οι πτήσεις αυτές "θα ενδυναμώσουν τους δεσμούς της περιοχής μας με την Κύπρο και θα συμβάλουν καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη, ένα στόχο τον οποίο συστηματικά προωθεί και η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας που έχει δυναμική παρουσία στην τοπική μας κοινωνία".

Ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Πρέσβη της Κύπρου ότι "η ανάδειξη της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής ως σημαντικού τουριστικού προορισμού αποτελεί από τους κορυφαίους στόχους του Δήμου Βόλου. Η περιοχή που καλύπτει ο νέος Δήμος Βόλου (Βόλος, Νέα Ιωνία, Νέα Αγχίαλος, Αγριά, Αρτέμιδα, Πορταριά, Αισωνία, Ιωλκός και Μακρινίτσα), είναι μια περιοχή προικισμένη με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την αναδεικνύουν ως βασική επιλογή Ελλήνων και ξένων επισκεπτών για τις διακοπές τους όλες τις εποχές του χρόνου, ή για τις σύντομες εξορμήσεις τους. Διαθέτει σπάνιο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, με τα καταγάλανα νερά του Παγασητικού Κόλπου και το πανέμορφο βουνό Πήλιο, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και βρίσκεται σε κεντρική θέση της Ελλάδας προσβάσιμη με όλα τα μέσα, δίπλα στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, με τακτικές ακτοπλοϊκές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, ενώ πλέον διαθέτει και αεροπορική σύνδεση με κομβικά σημεία της Ελλάδας και της Ευρώπης (Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου - VOL) και μεγάλες δυνατότητες για πτήσεις charter.

Διαθέτει επίσης ιδιαίτερα ποιοτικούς χώρους διαμονής και ψυχαγωγίας, σύγχρονες τουριστικές υποδομές, ένα από τα πρώτα και ομορφότερα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας, στα Χάνια Πηλίου, ενώ προσφέρεται κατεξοχήν για ειδικές μορφές τουρισμού (όπως συνεδριακό, αθλητικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, θαλάσσιο, αγροτουρισμό, πεζοπορία κ.ά.). Όλα τα παραπάνω, αλλά και η ιδιαίτερη γαστρονομία της περιοχής, εξασφαλίζουν στον επισκέπτη άνετη διαμονή και ευχάριστες διακοπές.

Τέλος, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζει στο Βόλο και ο τουρισμός κρουαζιέρας, προσθέτοντας ότι πολύ συχνά το λιμάνι του Βόλου φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια από την Κύπρο, αλλά και γενικότερα, αρκετοί είναι οι Κύπριοι που επισκέπτονται την περιοχή τόσο κατά τη θερινή όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Πατρίς] Στις 5 Απριλίου αεροπορική σύνδεση Καλαμάτα - Αθήνα Konstantinos MercedesBenz 0 1.707 16-03-2012, 12:30 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Real.gr] Αεροπορική σύνδεση Βόλου-Βιέννης Konstantinos MercedesBenz 0 1.842 14-04-2011, 11:57 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)