Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsIt.gr] Άμεση εκκένωση σπιτιών και καταστημάτων στην Πλατεία Αμερικής!
#1
http://www.youtube.com/watch?v=Pvl72AMekN8

Η πολεοδομία Αθηνών με κατεπείγον έγγραφο ζητά από 170 οικογένειες να εγκαταλείψουν άρον - άρον τα σπίτια τους καθώς υπάρχει πρόβλημα στη στατικότητα των κτιρίων. Τι λέει στο Newsit εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας που ευθύνεται για το πρόβλημα.

Στα "κάγκελα" δεκάδες κάτοικοι της πλατείας Αμερικής οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας που επέδειξε η πολιτεία και ο Δήμος Αθηναίων τα τελευταία 2 χρόνια.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τη στατικότητα των κτιρίων που διαμένουν και που πρώτα ανέδειξε ο "Αδέσμευτος Τύπος" δεν προέκυψε εν μια νυκτί.

Οπως καταγγέλουν οι κάτοικοι στο Newsit όλα ξεκίνησαν το 2008 οταν ο ιστορικος κινηματογράφος Αττικα που είχε κριθεί διατηρητέος, αποχαρακτηριστηκε και κατεδαφιστηκε για να ανεγερθεί πολυκατάστημα.

[Εικόνα: amtoixos.jpg]

Η κατασκευαστική εταιρεία που ανέλαβε την ανέγερση έκανε τις εργασίες για τα θεμέλια, άνοιξε τάφρους 15 μέτρων για να ρίξει τις βάσεις προκειμένου να σηκώσει κολόνες όμως δεν ολοκλήρωσε ποτέ το έργο λόγω έλλειψης ρευστού. Στους δε κατοίκους είπαν πως χρεοκόπησαν και γι΄αυτό σταματούν το έργο ενώ η κυριότητα του οικοπέδου πέρασε στις τράπεζες.

[Εικόνα: amtafros.jpg]

Τα "πέδιλα" ομως που είχε ρίξει ο κατασκευαστής στα θεμέλια ειχαν διάρκεια ζωής δυο χρόνια με συνέπεια απο το 2010 να αρχίσουν να παρουσιάζονται σοβαρά προβληματα στη στατικότητα των κτιρίων που συνορεύουν με το οικόπεδο λόγω διάβρωσης.

[Εικόνα: amthemelia.jpg]

Παρα τις επίμονες εκκλήσεις των κατοίκων προς την Πολεοδομία Αθηνών κ το Δήμο οι κάτοικοι έβρισκαν κλειστές πόρτες. Ο κατασκευαστής ωστόσο μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εναντίον του οι κάτοικοι καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή κι χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρω . Παράλληλα το δικαστήριο τον διέταξε να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες αποκατάστασης της στατικότητας των παρακείμενων κτιριων όμως εκείνος δεν έκανε τίποτα δηλώνοντας πως δεν έχει λεφτά.

Τον Ιανουάριο του 2012 η πολεοδομία έκανε συστάσεις στους κατοικους σχετικά με την επικινδυνότητα των κτισμάτων κ την Τετάρτη του Πάσχα στις 18 Απιλίου 2012, πριν δύο μέρες δηλαδή, επιδόθηκε σε 170 οικογενειες και καταστηματάρχες έγγραφο κατεπειγουσας εκκένωσης εντος 10 ημερών λόγω σοβαρής επικινδυνότητας.

[Εικόνα: amxarti.jpg]

Οι κάτοικοι της ιστορικής γειτονιάς της Αθήνας όπως ήταν φυσικό απευθύνθηκαν σε δικηγόρο κατα της απόφασης, καθως και στο Δήμο Αθηναίων οι υπεύθυνοι του οποίου δήλωσαν αναρμοδιοι και δέχθηκαν να αναλάβουν μόνο το ρόλο του διαμεσολαβητή με την Πολεοδομία.

'Οπως καταγγέλουν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών και των καταστημάτων που κινδυνεύουν, δεν αποκλείεται πίσω από αυτή την απόφαση της Πολεδομίας να κρύβονται συμφέροντα, που εποφθαλμιουν την περιοχη φιλέτο της πλατείας Αμερικής, για κερδοσκοπικούς λόγους. O κύριος Γιάννης Ζαφείρης διαχειριστής μιας απο τις πολυκατοικίες που έλαβαν το έγγραφο εκκένωσης δήλωσε στο Newsit "δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Θα περάσουν πάνω από τα πτώματα μας για να μας βγάλουν έξω".

http://www.youtube.com/watch?v=sJQGPxP2x5c

[Εικόνα: amkatoikoi.jpg]
Οι κάτοικοι καταγγέλουν πως δεν πρόκειται να φύγουν από τα σπίτια τους
και τα καταστήματά τους


ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Το Newsit επικοινώνησε με την κατασκευαστική εταιρεία που ευθύνεται για το πρόβλημα η οποία συνεχίζει να λειτουργει κανονικά με την ίδια ονομασία και έχει έδρα την ίδια διευθυνση που είχε και το 2008.
Εκπρόσωπος της, ο οποιος δεν ηθελε να δημοσιοποιησει το όνομά του μας είπε πως "το πρόβλημα της εταιρείας είναι οτι δεν έχει ρευστό για να ολοκληρώσει το έργο. Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε πως η πολεοδομία έστειλε έγγραφο εκκένωσης σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Δεν υπάρχει κίνδυνος παρά μόνο για ένα κτίριο και αυτο σε περίπτωση ισχυρού σεισμού".
Ο εκπρόσωπος πάντως δεν απάντησε ούτε για την καταδικαστική απόφαση του ιδιοκτήτη, ούτε για τα έργα αποκατάστασης που έπρεπε να κάνουν και που φυσικά δεν έγιναν...ποτέ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ




''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsIt.gr] Πως σχεδιάζουν να αλλάξουν την πλατεία Ομονοίας Konstantinos MercedesBenz 0 1.528 17-04-2012, 11:41 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [NewsIt.gr] Ηρεμία του τρόμου στην πλατεία Συντάγματος αφού βανδάλισαν τα πάντα Konstantinos MercedesBenz 6 5.970 02-07-2011, 10:03 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)