Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΤΡΑΙΝΟΣΕ] ΔΤ: Ξεκινάει πιλοτικά η υπηρεσία ΤΡΑΙΝΟ – ΤΑΞΙ από 18-04 στη Θεσσαλονίκη
#1
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκινάει την Τετάρτη 18/04/2012 τη νέα υπηρεσία που προσφέρει στους επιβάτες της, με την ονομασία Τραίνο – Ταξί. Η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας εφαρμόζεται για τέσσερις (4) μήνες στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή αυτής, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΥΡΩΤΑΞΙ και αργότερα θα επεκταθεί και με άλλες εταιρείες ταξί που διαθέτουν κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα, ανάλογα με την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού.

Οι επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη θα μπορούν μέσω των εκδοτηρίων εισιτηρίων να εξασφαλίζουν προνομιακό κουπόνι συνδυασμένης μετακίνησης τραίνο - ταξί, με σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν το 15%, για μεταφορά από το σταθμό της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της επιλογής τους, εντός της πόλης.

Οι επιβάτες δεν επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για την εξασφάλιση της υπηρεσίας ταξί, δεδομένου ότι αποτελεί προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το επιβατικό κοινό.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία θα προσφέρεται με βάση τα παρακάτω σημεία:

1) Η δυνατότητα κράτησης παρέχεται στους επιβάτες από τους σταθμούς που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων καθώς επίσης από τα γραφεία ταξιδίων της Αθήνας, Λάρισας, Βόλου και Θεσσαλονίκης.

2) Η νέα υπηρεσία εξυπηρετεί τους επιβάτες που έχουν προορισμό τη Θεσσαλονίκη και επιβιβάζονται στις αμαξοστοιχίες από σταθμούς του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Τελευταίος σταθμός από τον οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί η υπηρεσία «ΤΡΑΙΝΟ-ΤΑΞΙ» για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ο Σταθμός Κατερίνης.

3) Ο επιβάτης, ο οποίος επιθυμεί να μεταφερθεί με ταξί στον προορισμό του στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή της, δηλώνει την πρόθεσή του στο σημείο πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το οποίο διαθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων.

4) Ο τίτλος μεταφοράς για την υπηρεσία τραίνο - ταξί (κουπόνι) είναι ονομαστικός, φέρει τον αριθμό επιβατών ανά όχημα ταξί, αναγράφει τον συγκεκριμένο τελικό προορισμό του επιβάτη/επιβατών (ομαδικό) και εκδίδεται σε δύο αντίτυπα, το ένα εκ των οποίων ο επιβάτης παραδίδει στον οδηγό του ταξί που τον μεταφέρει.

5) Ο επιβάτης που έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα χρήσης της υπηρεσίας, οφείλει να χρησιμοποιήσει το ταξί που έχει δεσμευτεί για τη μετακίνησή του μέσα σε δεκαπέντε λεπτά από την πραγματική άφιξη της αμαξοστοιχίας στο Σταθμό. Η αναμονή υπολογίζεται από την ώρα άφιξης που πραγματοποιεί η αμαξοστοιχία, ακόμη και στην περίπτωση καθυστέρησης. Τα οχήματα ταξί υποχρεούνται στις περιπτώσεις καθυστερήσεων να αναμένουν τους επιβάτες.

6) Τα συνεργαζόμενα με την υπηρεσία ταξί βρίσκονται σε αναμονή σε ειδικό προκαθορισμένο χώρο στον Σταθμό Θεσσαλονίκης προς τον οποίο υπάρχει σχετική ειδική σήμανση.

7) Σε περίπτωση που ο πελάτης θελήσει να κατευθυνθεί σε άλλον προορισμό από αυτόν που έχει αναφέρει στον οδηγό και το αντίτιμο είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει κλείσει, τότε γίνεται νέα έναρξη «σημαίας» με έκδοση αντίστοιχης απόδειξης προς τον πελάτη.

8) Οι προνομιακές τιμές μεταφοράς για τη χρήση της υπηρεσίας Τραίνο – Ταξί είναι διαβαθμισμένες ανά ζώνες στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, και ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα πληροφόρησης των διαβαθμισμένων ανά ζώνη τιμών τόσο από τα εκδοτήρια που υποστηρίζουν την υπηρεσία όσο και από τους σχετικούς χάρτες απεικόνισης και αντιστοίχισης (ζώνη / τιμή) που έχουν αναρτηθεί στους σταθμούς που παρέχουν τη σχετική δυνατότητα.

* Ο χάρτης με τις ζώνες και τις τιμές μετακίνησης για την υπηρεσία ‘ΤΡΑΙΝΟ-ΤΑΞΙ’ έχει αναρτηθεί στις Νέες υπηρεσίες - www.trainose.gr/nees-ypiresies
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [ΤΡΑΙΝΟΣΕ] ΔΤ: Νέα Υπηρεσία - Σύνδεση με Κοζάνη, 08-12-2011 GeorgIrisbus 8 7.713 13-12-2011, 12:27 AM
Τελευταία Δημοσίευση: argymeg

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)