Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[In.gr] Μειωμένη σε σχέση με το 2011 η έξοδος του Πάσχα από το οδικό δίκτυο
#1
Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από το εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς σε σχέση με το 2011 παρατηρείται μείωση της τάξης του 12% στον αριθμό των οχημάτων που πέρασαν από τα διόδια στις δύο μεγάλες εθνικές οδούς. Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, καθώς των πλοίων που έχουν πληρότητα 100%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σε φθινοπωρινό φόντο και η Κυριακή του Πάσχα, ενώ βελτίωση αναμένεται και από τη Δευτέρα.

Κατά την έξοδο της Μεγάλης Παρασκευής σχηματίστηκαν ουρές δύο χιλιομέτρων στα διόδια του Ζευγολατιού και στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών με την κυκλοφορία σταδιακά να αποκαθίσταται. Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στα διόδια Ελευσίνας.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στον Κηφισό έπειτα από προβλήματα στο ρεύμα της ανόδου στο ύψος της Βαρυμπόμπης και στο ρεύμα της καθόδου στο ύψος της Μεταμόρφωσης λόγω τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα.

Συνολικά, από τις 6 το πρωί της Μ.Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Μ.Παρασκευής, από την έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 85.532 οχήματα και από την έξοδο της Αθηνών-Λαμίας 68.684 οχήματα.

Συγκριτικά με το 2011 παρατηρείται μείωση 12%, αφού την ίδια ημέρα είχαν περάσει από τα διόδια στις δυο μεγάλες εθνικές οδούς συνολικά 175.000 οχήματα.

Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Σε επιφυλακή κατά μήκος των εθνικών οδών βρίσκονται αστυνομικοί για τη διευκόλυνση των οδηγών, κυρίως στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Επίσης, ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής: Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00, Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00.

Τα αυξημένα μέτρα σε όλη την επικράτεια και θα διαρκέσουν μέχρι τη σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων που αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή του Θωμά.

Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, μετά την «επί του παρόντος» αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Χωρίς προβλήματα αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της χώρας. Και την Μεγάλη Παρασκευή υπήρξαν μειωμένα δρομολόγια σε σχέση με πέρυσι, τα οποία διεξάγονται όμως με πληρότητα 100%.

Βροχερός καιρός από το Μ.Σάββατο

Η έξοδος ξεκίνησε με σύμμαχο τον καλό καιρό καθώς η θερμοκρασία τη Μ.Παρασκευή κυμάνθηκε σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, όμως το σκηνικό του καιρού αλλάζει το Μ.Σάββατο με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 και τοπικά είναι πιθανό να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σε μικρή πτώση θα είναι η θερμοκρασία και την Κυριακή του Πάσχα με τους ανέμους, ωστόσο, στα πελάγη να εξασθενούν κυρίως από το βράδυ και θα πνέουν με ένταση 5-7 μποφόρ. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βροχές πιθανώς να σημειωθούν στα ορεινά.
Απάντηση
#2
Και πάλι καλά. Κανονικά θα πρεπε να είναι μεγαλύτερη η μείωση, λόγω κρίσης.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)