Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[News247] Ταχυδρομεία σε ρόλο ΚΕΠ
#1
68 καταστήματα των ΕΛΤΑ θα αναλάβουν από το φθινόπωρο τις υπηρεσίες των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

Μέσα από 68 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μισό εκατομμύριο πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το Δημόσιο, καθώς αναλαμβάνουν από το φθινόπωρο του 2012 όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η μετατροπή των καταστημάτων των ΕΛΤΑ και σε ΚΕΠ προβλέπεται, όπως σημειώνουν τα "Νέα", σε μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Χρήστο Βαρσάμη.

Πρόκειται για συνεργασία προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε περιοχές όπου σήμερα δεν καλύπτονται γεωγραφικά από τα υφιστάμενα ΚΕΠ.

Τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να διασφαλίσουν το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό για την παροχή των υπηρεσιών, ενώ θα προηγηθούν ειδικά σεμινάρια των υπαλλήλων που θα επιλεγούν προκειμένου να εξοικειωθούν με το αντικείμενο των ΚΕΠ.

Δεν προβλέπεται, όπως διευκρινίστηκε, καμία μετακίνηση προσωπικού από τα ήδη υφιστάμενα ΚΕΠ, ενώ στα 68 καταστήματα των ΕΛΤΑ δεν θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό, καθώς στελεχώνονται επαρκώς με μόνιμους υπαλλήλους που μπορούν να παρέχουν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες των ΚΕΠ.

Ο Δημήτρης Ρέππας αναφέρθηκε στις συνεχείς προσαρμογές που επιβάλλονται για τη βελτίωση της σχέσης των υπηρεσιών του κράτους με τον πολίτη και επεσήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, τα οποία, όπως σημείωσε, "είναι ένας αξιόπιστος φορέας, με διεθνή αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα".

Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης συνέδεσε το Μνημόνιο και με την επικείμενη πλήρη απελευθέρωση από τις αρχές του 2013 των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

"Αυτό δημιουργεί μια ανάγκη για τα ΕΛΤΑ να προσαρμοστούν σε αυτό το καινούργιο περιβάλλον που θα είναι εξόχως ανταγωνιστικό", σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παρέχουν όλο και περισσότερα προϊόντα.
"Εντάσσεται στη στρατηγική μας για νέες πηγές εσόδων και νέες δραστηριότητες", ανέφερε και ο Χρήστος Βαρσάμης διευκρινίζοντας ότι με την υπογραφή της απαιτούμενης κοινής υπουργικής απόφασης από τη νέα κυβέρνηση θα αρχίσει να οργανώνεται η παροχή των νέων υπηρεσιών.

Αναφερόμενος στο κόστος εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ο Δημήτρης Ρέππας υποστήριξε ότι "είναι αμελητέο σε σχέση με την παρεχόμενη υπηρεσία" και δεν προκαλεί δημοσιονομική επιβάρυνση.
Όπως διευκρίνισε και ο Μάκης Βορίδης, δεν πρόκειται για κρατική ενίσχυση προς τα ΕΛΤΑ, αλλά ουσιαστικά για αμοιβή για την παροχή συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ο υπουργός Υποδομών αποσυνέδεσε την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών από εκείνες των ΚΕΠ. "Δεν υπάρχει ζήτημα να μεταφερθούν οι υπηρεσίες των ΚΕΠ σε ιδιώτες", τόνισε, σημειώνοντας πως "η υπηρεσία ΚΕΠ δεν είναι ταχυδρομική υπηρεσία, επομένως δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης".
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)