Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[In.gr] Απεργία για την Μ.Πέμπτη εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ
#1
Σε 24ωρη απεργία προγραμματίζουν να κατέβουν την Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα, ζητώντας να σταματήσει το μπαράζ απολύσεων που, όπως καταγγέλλουν, δέχονται τους τελευταίους μήνες, καθώς και η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τους εργοδότες «με στόχο την πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων τους».

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) έχει καλέσει σε συνέντευξη Τύπου για το πρωί της Δευτέρας, ενώ έχει απευθύνει πρόσκληση στους εργοδότες να παραστούν και να εκθέσουν τις θέσεις τους, σε μία «ύστατη προσπάθεια από πλευράς των εργαζομένων για την αποφυγή μιας κρίσης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού».
Απάντηση
#2
Τη διαβεβαίωσε έδωσε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ.

Δεν αναμένεται να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, παρά την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για τη Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ, Σοφοκλής Φάτσιος, διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν όπως έχει προγραμματιστεί, δεδομένου ότι το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί. Ο κ. Φάτσιος διευκρίνισε ότι η απεργία αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που οι εργαζόμενοι καταφεύγουν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας, όπως αναφέρουν, την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας και να σταματήσουν οι απολύσεις, οι οποίες, όπως διατείνονται, έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται.

Από την πλευρά της η διοίκηση των ΚΤΕΛ αντιτείνει ότι οι εργαζόμενοι ζητούν νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, με αυξήσεις μισθών, τη στιγμή που σε όλους τους χώρους εργασίας γίνονται μειώσεις αποδοχών. Αφορμή για την εξαγγελθείσα απεργία αποτέλεσε η κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, οι οποίοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων, διαμαρτυρόμενοι για απολύσεις συναδέλφων τους.
Απάντηση
#3
Δεν θα συμμετέχει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων των ΚΤΕΛ της χώρας, η οποία εξαγγέλθηκε για τη Μ. Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Δημήτρη Χαιρόπουλο η εταιρεία μέχρι στιγμής στέκεται στο πλευρό του προσωπικού, πληρώνοντάς το μέχρι στιγμής κανονικά και χωρίς απολύσεις. Έτσι για την Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα κήρυξης της απεργίας, τα δρομολόγια στην Φθιώτιδα θα εκτελούνται κανονικά.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Πηγή: lamiastar.gr
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#4
Με μπλόκα σε όλους τους σταθμούς των ΚΤΕΛ απειλούν οι οδηγοί των υπεραστικών λεωφορείων οι οποίοι εμμένουν στην απόφασή τους να προχωρήσουν στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για τη Μεγάλη Πέμπτη.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς το 90% των μετόχων των υπεραστικών λεωφορείων είναι και οδηγοί, οι οποίοι θα εργαστούν κανονικά. Πάντως άγνωστο παραμένει πόσα από τα λεωφορεία θα καταφέρουν να αναχωρήσουν στην ώρα τους την ημέρα της απεργίας, αφού οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ προγραμματίζουν από τις 9 το πρωί συγκεντρώσεις στους σταθμούς του Κηφισού και της Λιοσίων στην Αθήνα, καθώς και σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων στην περιφέρεια. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα μόνο από τον σταθμό του Κηφισού εξυπηρετούνται περί τούς 25.000 ταξιδιώτες με περίπου 450 δρομολόγια.
Οι οδηγοί μέσω της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) καταγγέλλουν «μαζικές απολύσεις» συναδέλφων τους, ενώ ζητούν και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μηδενικές αυξήσεις.

ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) κάνει λόγο «για ένα ακόμη πλήγμα ενόψει των εορτών του Πάσχα, που έρχεται να προστεθεί στην ήδη ταλαιπωρημένη εικόνα του ελληνικού τουρισμού». Όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο, η εξαιρετικά ζημιογόνος δράση των απεργιών αυτών στον τουρισμό, τον μοναδικό αναπτυξιακό κλάδο της χώρας μας, επηρεάζει καίρια την απασχόληση.

Ήδη, οι προσδοκίες για τον ελληνικό τουρισμό το 2012 είναι πολύ λιγότερο αισιόδοξες από τις περυσινές. Μια μείωση των τουριστικών εσόδων το 2012 κατά 10%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 70.000 θέσεων εργασίας.
Απάντηση
#5
Έχουν δίκιο οι απεργοί των ΚΤΕΛ. Δε μπορεί να γίνονται απολύσεις σε ΚΤΕΛ που δεν έχουν άλλη συγκοινωνία να τους ανταγωνίζεται. Και αν έχουν πέσει τα έσοδα, ας βρούν κάποιον άλλο τρόπο να αναπληρώσουν τις απώλειες.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Αθήνα984] Απεργία στα ΜΜΜ την Πέμπτη Konstantinos MercedesBenz 2 3.710 01-12-2011, 12:21 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Madata.gr] Απεργία Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου: Τα μέσα μεταφοράς GeorgIrisbus 0 2.637 17-10-2011, 08:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Τα νεα] Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη και οι ιδιοκτήτες ταξί GeorgIrisbus 0 2.548 21-09-2011, 03:57 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Το Βήμα] Απεργία την Πέμπτη σε όλα τα μέσα μεταφοράς Cmaniac 4 5.242 20-09-2011, 10:45 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac
  [Ημερησία] ΟΣΕ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη Cmaniac 2 4.704 08-10-2010, 10:32 PM
Τελευταία Δημοσίευση: TMantzas
  [in.gr] Απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη Cmaniac 0 2.544 19-05-2010, 07:03 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)