Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[News247.gr] Μάχη για να μην χαθούν εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων
#1
Μάχη με τον χρόνο δίνει η ΕΡΓΟΣΕ για να μην χαθούν κοινοτικές επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες είχε λάβει ο οργανισμός για την εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Όπως αναφέρει το "Βήμα", το δίκτυο της ηλεκτροκίνησης - το οποίο κατασκευάζεται εδώ και 15 χρόνια, άρχισε να αποδεκατίζεται νότια της Τιθορέας μόλις λίγες ημέρες από την εκκίνηση της λειτουργίας του το 2009, όταν, κατά τη διάρκεια διακοπής του ρεύματος για συντήρηση ρουτίνας, δέχτηκε ένα στρατηγικού χαρακτήρα πλήγμα, με επίθεση αγνώστων κατά του κέντρου ηλεκτροδότησης των Αχαρνών, που οδήγησε στη λεηλασία της εναέριας υποδομής.

Έκτοτε, το εναέριο δίκτυο ηλεκτροδότησης του ΟΣΕ έχει υποστεί εκτεταμένο πλιάτσικο και, πρακτικά, έχει καταστραφεί, είναι εκτός λειτουργίας και καταδικάζει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - και όποια άλλη εταιρία μπει στην ανοιχτή σιδηροδρομική αγορά - να καίει ακριβό ντίζελ, αντί φτηνού ηλεκτρισμού.

Παράλληλα, σε δύο μήνες κλείνει κι επίσημα από το υπουργείο Ανάπτυξης ο φάκελος της ηλεκτροκίνησης, έπειτα από δύο σιωπηρές παρατάσεις μερικών ετών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έτσι, τον Ιούνιο αναμένεται ο τελικός διαπιστωτικός έλεγχος της Κομισιόν σε ένα έργο προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. και σήμερα απειλεί να τα ανατρέψει όλα, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ανάκτηση της χρηματοδότησης και των συνοδών έργων του Αττικού σιδηροδρομικού πλέγματος, που συνδέονται με την ίδια υπόθεση.

Ήδη άλλωστε, λόγω της διάλυσης της σύμβασης του Προαστιακού η κοινοτική επιδότηση των 100 εκατ. ευρώ χάνεται και περίπου 50 εκατ. ευρώ που είχαν πιστωθεί υπέρ του έργου από την Ε.Ε., πρέπει να επιστραφούν.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [The Best] Διακόσια εκατομμύρια ευρώ η ζημία από τα παροπλισμένα τρένα Konstantinos MercedesBenz 0 1.940 10-04-2011, 06:16 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)