Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Newscode.gr] Πως η τρόικα θα μετατρέψει τις εκλογές σε …δημοψήφισμα
#1
Ο κίνδυνος του εφησυχασμού της ελληνικής διοίκησης εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών, είναι αυτός που φοβίζει πλέον περισσότερο απ οτιδήποτε άλλο την τρόικα των πιστωτών της χώρας.

Γι αυτό και οι πιέσεις που ασκούνται, προς το παρόν, εκ του μακρόθεν, για την πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων εντείνεται. Ωστόσο, αναμένεται ότι θα πάρει ακόμα πιο ασφυκτικές διαστάσεις με την έλευση των επικεφαλείς της τρόικας στην Αθήνα, κατά πάσα πιθανότητα, κάποια στιγμή, προς τα τέλη Απριλίου. Δηλαδή, ενώ η προεκλογική εκστρατεία θα οδεύει προς την κορύφωση της.

Και τότε, δεν αποκλείεται να βρεθούμε προ του εξής παράδοξου φαινομένου: τα κόμματα, ακόμα και τα λεγόμενα «μνημονιακά», να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα πλειοδοσίας – στα μέτρα του δυνατού – προς το εκλογικό σώμα και τον κ. Πολ Τόμσεν και τους συν αυτώ να απασφαλίζουν μια «βόμβα».

Ο λόγος αφορά στην απαίτηση τους να προχωρήσουν άμεσα οι απολύσεις από το Δημόσιο με το παράλληλο κλείσιμο οργανισμών και επιχειρήσεων του κρατικού τομέα.

Η προοπτική ότι αυτή η παρέμβαση μπορεί να αδυνατίσει τις «μνημονιακές» δυνάμεις σε μια κρίσιμη χρονική καμπή, δεν δείχνει να απασχολεί την τρόικα, η οποία κατ αυτόν τον τρόπο θα θελήσει να περάσει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα: ότι ανεξαρτήτως του ποιο θα είναι το αποτέλεσμα την επομένη των εκλογών, υπάρχει μια συμφωνία που θα πρέπει να τηρηθεί και ένα Μνημόνιο που θα πρέπει να υλοποιηθεί.

Αλλιώς, τα λεφτά του δεύτερου πακέτου δεν πρόκειται να έλθουν στην Ελλάδα. Ουσιαστικά και εμμέσως πλην σαφώς, η όλη διαδικασία θα πάρει τον χαρακτήρα ενός άτυπου δημοψηφίσματος, στο πλαίσιο του οποίου θα κληθεί να αποφασίσει ο λαός.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)