Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ypodomes.com] ΕΡΓΟΣΕ: νέα προσπάθεια για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο -Ζεφύρι
#1
Νέα προσπάθεια γίνεται από την ΕΡΓΟΣΕ για το Σιδηροδρομικό έργο της κατασκευής της Β λειτουργικής φάσης του Θριάσιου Πεδίου ενώ περιλαμβάνει και την κατασκευή του ΣΣ Ζεφυρίου (Προαστιακός Σταθμός). Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ θα επανεξεταστούν στο σύνολο τους οι προσφορές των διαγωνιζομένων που παραμένουν στη διαγωνιστική διαδικασία. Αυτό γίνεται για να ερευνηθεί αν χρειάζεται η συμπλήρωση ή διευκρίνιση κάποιων δικαιολογητικών και στοιχείων και να τους ζητήσει, αν συντρέχει λόγος, την αλλαγή τους.

Η απόφαση της ΕΡΓΟΣΕ δεν δίνει περισσότερα στοιχεία, δηλαδή κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επανεξέταση των προσφορών αλλά όπως φαίνεται θα γίνει ένας νέος ενδελεχής έλεγχος των εγγράφων των συμμετεχόντων προκειμένου να ξεκολλήσει το έργο που τρέχει εδώ και ένα χρόνο σχεδόν.

ΕΡΓΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το συγκεκριμένο έργο έχει απασχολήσει αρκετά καθώς πέρυσι χρειάστηκαν 2 δημοπρατήσεις για να κατατεθούν οικονομικές προσφορές. Μετά τον έλεγχο των εγγράφων ανακοινώθηκε ως προσωρινός ανάδοχος η Κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΘΕΜΕΛΗ αλλά μετά από προσφυγές που κατατέθηκαν τελικά μειοδότης έγινε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΕ, 4η σε επίπεδο προσφορών.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 122.193.000 ευρώ χωρίς να συνυπολογισθεί ο ΦΠΑ. Η χρονική διάρκεια του έργου έχει καθοριστεί σε 36 μήνες και αν έχουμε υπογραφή μέχρι το τέλος του έτους τότε στις αρχές του 2015 το έργο θα ολοκληρωθεί.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Στο αντικείμενο εργασιών περιλαμβάνονται τα έργα υποδομής των γραμμών εντός του Συγκροτήματος (εκτός αυτών που εκτελούνται στα πλαίσια της κατασκευής της Α` λειτουργικής φάσης), τα έργα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης του συνόλου των γραμμών, προμήθεια γερανογεφυρών και του μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και την κατασκευή των κτιριακών έργων που είναι αναγκαία για την λειτουργία του Συγκροτήματος.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Μέσα στο αντικείμενο των εργασιών περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός νέου Προαστιακού Σταθμού με την ονομασία «ΖΕΦΥΡΙ» και θα εξυπηρετεί την γραμμή Αθήνα- Κιάτο. Ο σταθμός θα βρίσκεται μεταξύ των σταθμών ΣΚΑ ΑΧΑΡΝΑΙ και ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ και θα ενταχθεί στη γραμμή Αθήνα- Κιάτο.

Πρόκειται για ένα σταθμό που θα καλύψει μία περιοχή η οποία σήμερα όχι μόνο δεν έχει μέσο σταθερής τροχιάς αλλά ακόμα και η εξυπηρέτηση με τα λεωφορεία κρίνεται ανεπαρκής.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ypodomes.com] ΕΡΓΟΣΕ:Ολοκληρώνεται το καλοκαίρι η νέα γραμμή Θριάσιο Πεδίο - Ικόνιο GeorgIrisbus 0 1.586 24-05-2012, 01:05 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Ypodomes.com] ΟΣΕ: υπάρχει ακόμη επενδυτικό ενδιαφέρον για το Εμπορευματικό Κέντρο GeorgIrisbus 0 1.478 20-12-2011, 01:03 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Καθημερινή] ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε πιλοτική λειτουργία το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο Cmaniac 0 1.817 28-07-2011, 08:28 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)