Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[GoodNet.gr] Ρέθυμνο: Κατεβαίνουν οι μπάρες του δακτυλίου στην παλιά πόλη
#1
Πρεμιέρα στον δακτύλιο από την Δευτέρα 2 Απριλίου, αφού ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου σε ολόκληρο το ιστορικό κέντρο.

Έτσι, από τις 11 το πρωί ως τις 6 τα ξημερώματα η παλιά πόλη του Ρεθύμνου θα είναι μη προσβάσιμη σε όσους δεν διαθέτουν τη σχετική άδεια διέλευσης του δήμου, με στόχο πάντα να προστατευθεί το μνημείο, δηλαδή το ιστορικό κέντρο, και να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις πεζών, Ρεθυμνιωτών και επισκεπτών.

Ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, Γιάννης Κουνδουράκης ενόψει της έναρξης του μέτρου σημείωσε για μία ακόμα φορά πως βούληση του δήμου είναι να περιφρουρήσει ουσιαστικά τον δακτύλιο και να μην επιτρέψει να μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι».

Άλλωστε, ήδη η επιτροπή που έχει αναλάβει την έκδοση των αδειών διέλευσης παραλαμβάνει τις αιτήσεις των δικαιούχων, που, σύμφωνα με τον κ. Κουνδουράκη, θα κυμανθούν στα ίδια αριθμητικά επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή περίπου σε 220. Αυτός ο αριθμός απέχει πολύ από εκείνους που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια, αφού στόχος είναι κάρτες να έχουν μόνο όσοι κάτοικοι πραγματικά τις δικαιούνται, είπε ο κ. Κουνδουράκης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM «Πρώτη Γραμμή».

Θα λειτουργήσουν, όπως κάθε χρόνο, τέσσερις ηλεκτρονικές μπάρες στις εισόδους των οδών Βάρδα Καλλέργη, Πάνου Κορωναίου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου. Στις υπόλοιπες 23 εισόδους δεν θα τοποθετηθούν μπάρες παρά μόνο προειδοποιητικές πινακίδες, προκειμένου να ενημερώνουν για το μέτρο.

Ο Γιάννης Κουνδουράκης ήταν κατηγορηματικός ότι η δημοτική αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., θα κάνει συνεχείς περιπολίες, προκειμένου να περιφρουρήσουν την εφαρμογή του δακτυλίου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόστιμο για όσους καταληφθούν να παραβιάζουν το μέτρο είναι 200 ευρώ.

Στο μεταξύ, ήδη μπορούν όσοι κάτοικοι της παλιάς πόλης έχουν τις προϋποθέσεις για να διαθέτουν άδεια διέλευσης στο δακτύλιο να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο γραφείο της δημοτικής αστυνομίας. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να εκδώσουν κάρτα δωρεάν στάθμευσης στους χώρους της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η έκδοση των αδειών – και στις δύο περιπτώσεις – θα γίνεται μετά από έλεγχο από επιτροπή, που έχει αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου.

Μέχρι τις 30 Απριλίου θα ισχύουν και οι περσινές κάρτες του δακτυλίου, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι μέχρι την έκδοση των νέων. Το μέτρο έχει ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [GoodNet.gr] Ρέθυμνο: Οριστικοποιήθηκε το δρομολόγιο του μίνι μπας GeorgIrisbus 0 2.350 13-07-2012, 01:44 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Goodnet.gr] Ρέθυμνο: Προς εφαρμογή η αστική συγκοινωνία Cmaniac 0 2.493 05-07-2012, 11:47 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac
  [GoodNet.gr] Ρέθυμνο: Νυχτερινά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ GeorgIrisbus 0 2.424 30-06-2012, 01:28 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Goodnet.gr] Ρέθυμνο: Προτάσεις για μίνι δακτύλιο τους χειμερινούς μήνες GeorgIrisbus 0 1.785 06-11-2011, 01:20 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)