Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΑΝΤ1] Επεισόδια, συλλήψεις και συνθήματα στις παρελάσεις
#1
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου, την στρατιωτική ηγεσία, και κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνου από τον Κάρολο Παπούλια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Σε 25 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας προχώρησε η αστυνομία, πριν και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο που γινόταν η παρέλαση και δεν τους επετράπη.

Την ίδια ώρα, ένταση μικρής έκτασης υπήρξε και κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στον Πειραιά καθώς, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και πίσω από τα κάγκελα, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήκωσαν πανό και φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά των επισήμων.

Στην πλατεία Αριστοτέλους ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία που έκαναν περίπου χίλιοι διαδηλωτές, από τον χώρο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένταση και μικροεπεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σημειώθηκαν αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να κάνουν πορεία πριν ακόμα αποχωρήσουν οι επίσημοι.

Προσαγωγές 32 ατόμων έγιναν στη Βέροια πριν από την έναρξη της παρέλασης, για προληπτικούς λόγους, ενώ οι προσαχθέντες είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν πρόθεση να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν ξεκινήσει η παρέλαση στο Ηράκλειο, ενώ η ΕΛΑΣ έκανε και ρίψη χημικών με αποτέλεσμα αρκετοί Ηρακλειώτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση να αποχωρήσουν. Τελικά, και για λόγους ασφαλείας, οι Αρχές αποφάσισαν να ματαιώσουν την παρέλαση.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στην Πάτρα, λίγο πριν να ξεκινήσει η παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων. Ειδικότερα, δεκάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, επιχείρησαν να πλησιάσουν τα κιγκλιδώματα που είχε βάλει η Αστυνομία, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Δυνάμεις των ΜΑΤ που ήσαν παρατεταγμένες, έκαναν ρίψη χημικών, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν προς τους αστυνομικούς μπουκάλια με νερό. Μετά τη ρίψη των χημικών οι διαδηλωτές υποχώρησαν, ενώ όσοι κάθονταν σε καφετέριες στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, άρχισαν να τρέχουν αφού η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική. Τελικά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε η παρέλαση χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών.

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα, η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης και παρουσία των εκπροσώπων της αιρετής Διοίκησης, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της επιτροπής για το χαράτσι και της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας, επιχείρησαν να περάσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, προκειμένου να μπουν στον χώρο της παρέλασης. Απωθήθηκαν από τι αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή στο πλαίσιο της οποίας έγιναν και δυο συλλήψεις, ενώ μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη η παρέλαση στις Σέρρες. Νωρίς το πρωί έγιναν οχτώ προσαγωγές ατόμων, ενώ κατά τη διάρκεια της παρέλασης, που περιφρουρούνταν από 200 αστυνομικούς, προσήχθησαν άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ του νομού Σερρών, Αβραάμ Βούλτσιος.

Παρατράγουδα σημειώθηκαν με τη λήξη της παρέλασης στην Καλαμάτα, όπου απειλήθηκαν επεισόδια, όταν υπήρξε παρεξήγηση μιας ομάδας πολιτών, προσκείμενη στην Χρυσή Αυγή, με μια άλλη ομάδα πολιτών του αριστερού χώρου και σημειώθηκε μικροσυμπλοκή, η οποία έληξε με την παρέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsBeast.gr] Συλλήψεις και προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα Konstantinos MercedesBenz 0 1.715 15-06-2011, 11:12 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)