Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBeast.gr] Συναγερμός σε όλη την επικράτεια για τις παρελάσεις
#1
Καταργούνται οι εξέδρες, ανακαλούνται άδειες και ρεπό των αστυνομικών

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα ανάμεσα στους αστυνομικούς διευθυντές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενόψει της κυριακάτικης παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Οι επιφυλάξεις που εκφράζουν ανοιχτά δήμοι και κοινότητες για την παρουσία των επισήμων είναι τόσο έντονες, που ήδη σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας αποφασίστηκε να μη στηθούν εξέδρες, ενώ στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας το «φορτίο» έχουν αναλάβει τα αστυνομικά επιτελεία που ετοιμάζουν δρακόντεια μέτρα.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις σε Βόλο, Τρίκαλα, Πάτρα, Ηράκλειο, Τρίπολη, Αγρίνιο, Γιάννενα και Πύργο είναι να μην δοθεί κανένα ρεπό στους ενστόλους.

Όπως αναφέρει η Δημοκρατία, το δόγμα των κλειστών δρόμων, που απαντάται κυρίως σε μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αθήνα, φέτος θα εφαρμοστεί και στην περιφέρεια, ωστόσο αστυνομικοί έχουν λάβει εντολές να κάνουν προσαγωγές και χρήση χημικών σε εξαιρετικά τεταμένες καταστάσεις.

Πάντως, η Αθήνα θα μετατραπεί σε... αστακό με τους περίπου 7.000 αστυνομικούς, ένστολους και με πολιτικά, να περιφρουρούν όλα τα γύρω σημεία για την αποφυγή επεισοδίων. Ήδη, έχει δοθεί εντολή στους αστυνομικούς, να προβαίνουν σε προσαγωγές υπόπτων προκειμένου να μη συμβούν επεισόδια ενώ είναι η πρώτη φορά που απαιτούνται ειδικές διαπιστεύσεις για τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους ώστε να μπορούν να καλύψουν τις παρελάσεις.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι όλο το κέντρο θα είναι αποκλεισμένο ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος για πρώτη φορά ο κόσμος δεν θα μπορεί να παρακολουθεί την παρέλαση από τα στενά της Γεωργίου Α' και της Όθωνος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτά τα σημεία θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ ο κόσμος θα συγκεντρωθεί επί της οδού Ξενοφώντας ή κοντά στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου για να μην βρίσκεται κοντά στις εξέδρες των επισήμων.

Για την ώρα πάντως η Τροχαία δεν έχει γνωστοποιήσει ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί το Σάββατο και την Κυριακή, κάτι που αναμένεται να γίνει το απόγευμα.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)