Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[CorfuPress.com] ΟΕΒΕΚ και 5 φορείς ζητούν ρυθμίσεις για τα λεωφορεία κρουαζιέρας
#1
Μοίρασμα των λεωφορείων μεταφοράς τουριστών κρουαζιέρας σε Σπηλιά και Πλατεία αλλά για αποβίβαση μόνο στη Σπηλιά των εκδρομικών λεωφορείων των κρουαζιέρων ζητούν με κοινή τους απόφαση επαγγελματικοί φορείς της πόλης της Κέρκυρας.

Αυτό αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη που διοργάνωσε χθες η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Κέρκυρας, προκειμένου να συμφωνηθεί από όλους όσοι εμπλέκονται στην κίνηση των εκδρομών κρουαζιέρας και, γενικότερα, των τουριστικών λεωφορείων (τουριστικοί πράκτορες, καταστηματάρχες, μεταφορείς) μία κοινή θέση ώστε να απαιτηθεί από το Δήμο να γίνει εφαρμογή της από τη φετινή τουριστική σεζόν.

Ποιοι συμμετείχαν

Οι φορείς που συμμετείχαν, εκτός από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ήταν ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί, το Ραδιοταξί, ο Σύνδεσμος Αργυροχρυσοχόων, η Ένωση Εμπόρων Καταστηματαρχών και ο Ενιαίος Κερκυραϊκός Επαγγελματικός Τουριστικός Φορέας. Στην συνεδρίαση δεν συμμετείχε ο Εμπορικός Σύλλογος ο οποίος θα πραγματοποιήσει σήμερα συνεδρίαση του Δ.Σ. για να πάρει απόφαση σχετικά με τις θέσεις του όσον αφορά στην κίνηση των λεωφορείων της κρουαζιέρας, ενώ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.

Οι κοινές προτάσεις

Η πρόταση που μετά την συζήτηση συγκροτήθηκε, περιλαμβάνει τις εξής ρυθμίσεις:
Τα “shuttle bus” (λεωφορεία που μεταφέρουν τους τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων από το Λιμάνι στο κέντρο της πόλης) θα αποβιβάζουν και θα επιβιβάζουν τους επιβάτες τους από το ίδιο σημείο, το οποίο θα επιδείξει η δημοτική αστυνομία, σε χώρους τόσο στην Πάνω Πλατεία όσο και στη Σπηλιά.
Τα υπόλοιπα λεωφορεία για τους τουρίστες των κρουαζιέρων (αυτά που τους μεταφέρουν σε οργανωμένες εκδρομές οι οποίες περιλαμβάνουν στάση και στην πόλη της Κέρκυρας) και τα λεωφορεία των εκδρομών των τουριστών που διαμένουν στο βόρειο συγκρότημα, να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τους επιβάτες τους στη Σπηλιά.
Τα λεωφορεία των εκδρομών των τουριστών που διαμένουν στο νότιο συγκρότημα, να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τους επιβάτες τους στην Πλατεία.
Το Αστικό ΚΤΕΛ θα πρέπει να διατηρεί το ίδιο δρομολόγιο όπως ακριβώς αναφέρεται στην άδεια του καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όσον αφορά τη γραμμή Κανόνι – Πλατεία – Μανδούκι.
Επίσης, ζητείται να τοποθετηθεί επαρκής σήμανση των σημείων ενδιαφέροντος των κυριότερων ιστορικών και πολιτιστικών σημείων της πόλης.

Καλούν Εμπορικό Σύλλογο αλλά και τουρ οπερέιτορ

Η απόφαση αυτή θα σταλεί στον Εμπορικό Σύλλογο, στην Ένωση Καταστηματαρχών Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας και τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας από τους οποίους ζητείται η έγγραφη αποδοχή ή μη των προτάσεων, ενώ οι εν λόγω προτάσεις θα αποσταλούν και στο Δήμο Κέρκυρας με αίτημα να ληφθεί απόφαση για άμεση εφαρμογή τους.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)