Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Paraskhnio.gr] Τρέχουν για τα ασυμμάζευτα στο υπ. Εργασίας
#1
Από κόσκινο θα περάσουν τα κοινωνικά επιδόματα καθώς το υπουργείο Εργασίας διενεργεί ελέγχους σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης από τους 250.000 δικαιούχους επιδομάτων θα διαγραφούν σε πρώτη φάση 40.000 οι οποίοι δεν προσήλθαν για να απογραφούν, ενώ ο αριθμός όσων λαμβάνουν παροχές που δεν δικαιούται, αντιπροσωπεύει το 20% του συνόλου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης δαπανών φαίνεται να αποδίδει σημαντικά το σύστημα της καταβολής παροχών και επιδομάτων μέσω τραπεζών σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΙΚΑ Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, ενώ εντοπίστηκαν 40.000 συντάξεις «μαϊμού», οι οποίες και διακόπηκαν, που κόστιζαν στο ασφαλιστικό σύστημα 400 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας το ασφαλιστικό σύστημα έχει χάσει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ από επιδόματα και συντάξεις που καταβλήθηκαν παράνομα. Για τις περιπτώσεις αυτές, ξεκαθάρισε ο υπουργός, πέρα από τις ποινικές κυρώσεις θα αναζητηθούν αναδρομικά όλα τα ποσά που έχουν εισπραχθεί παράνομα.

Από τον επανέλεγχο επιδομάτων, συντάξεων και παροχών εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν συνολικά 4,5 δισ. ευρώ από τα οποία το 1,5 δισ. αφορά παράνομες συντάξεις, ενώ 3,2 δισ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν από την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)