Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Π. Ψωμιάδης: απαλλάσσεται με βούλευμα για τα σχολικά δρομολόγια
#1
Αφορά σε υπόθεση μεταφοράς μαθητών κατά τη νομαρχιακή του θητεία

Την απαλλαγή του Παναγιώτη Ψωμιάδη από κάθε κατηγορία σχετικά με την υπόθεση των οικονομικών υπερβάσεων στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια κατά τη νομαρχιακή του θητεία αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Με το υπ' αριθμόν 90/2012 βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, ο τελών εν αργία Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απαλλάσσεται από την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση, ενώ για την ίδια πράξη απαλλάσσεται ο πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

Εξάλλου, με το ίδιο βούλευμα, το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει τρεις εκπροσώπους ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων κι έναν εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη.

Το δικαστικό συμβούλιο, στην απόφασή του, επικαλείται το νόμο 3731/2008 που νομιμοποίησε αναδρομικά τις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών, στις οποίες δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη δε σχετική πρότασή της, η αντεισαγγελέας Εφετών κάνει αναφορά σε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επικύρωσε τις συγκεκριμένες συμβάσεις των νομαρχιών. Επίσης, όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση, τόσο ο Π. Ψωμιάδης όσο και ο Γ. Τσαμασλής, δεν ενήργησαν με δόλο για να ωφεληθούν οι ίδιοι, αλλά αντιθέτως ενήργησαν καλόπιστα απευθυνόμενοι δημοσίως σε κάθε αρμόδια υπηρεσία και υπουργείο προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την μεταφορά των μαθητών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από μήνυση, που κατατέθηκε το 2006, με την οποία καταγγέλλονταν υπερβάσεις στις συμβάσεις της Νομαρχίας με τουριστικές επιχειρήσεις και το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης κατά τα σχολικά έτη 2004/05 και 2005/06. Στο πόρισμα που ακολούθησε των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, διαπιστώθηκε ότι οι υπερβάσεις για τα δύο σχολικά έτη προσέγγιζαν τα 4 εκατ. ευρώ.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)