Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[E-Go.gr] Νέα γραμμή "μετρό" για το διάστημα
#1
Εκτός από τη Domino's Pizza που προβλέπεται να χτιστεί στη Φεγγάρι, πριν λίγες ημέρες είχαμε αναφερθεί στο ασανσέρ που θα σε ανεβάζει σε μερικά χρόνια από τώρα, κυριολεκτικά, στο διάστημα.

Σε περίπτωση που δε συγκινήθηκες ούτε από το ένα ούτε από το άλλο και θα προτιμούσες κάτι αλλιώτικο, υπάρχει πλέον εναλλακτική και πιο ενδιαφέρουσα πρόταση, το Startram.

Πρόκειται για το διαστημικό τρένο, το οποίο αναμένεται, όταν ολοκληρωθεί το 2032 να δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε στο διάστημα, χωρίς να είναι απαγορευτικό το αντίτιμο που θα καλούμαστε να πληρώσουμε. Βέβαια, αν δεν ακούσουμε τιμή, ας είμαστε καλύτερα επιφυλακτικοί.

Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται να αγγίξει τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια και σε ετήσια βάση θα μεταφέρει περίπου 4 εκατομμύρια επιβάτες στο διάστημα, αλλά και φορτίο.

Το Startram θα είναι ένα μαγνητικό τρένο, όμοιο με αυτά που ήδη πραγματοποιούν δρομολόγια στην Κίνα κι αιωρούνται σε μικρή απόσταση πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, χάρη στα μαγνητικά πεδία. Μάλιστα, ένας εκ των εφευρετών τους πραγματοποίησε το σχεδιασμό του.

Βασιζόμενο στην τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης (Maglev), πρόκειται ουσιαστικά για ένα σιδηρόδρομο αποτελούμενο από υπεραγώγιμα καλώδια, τα οποία αιωρούνται στον αέρα, χάρη στα μαγνητικά πεδία. Έτσι, θα δημιουργείται ένας διάδρομος μέσα στον οποίο θα αιωρείται ένας αεροστεγές «τούνελ» μέσα στο οποίο θα ταξιδεύει το Startram.

Μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα οι συρμοί θα εκτοξεύονται σε τροχιά στο τούνελ μήκους 80 μιλίων κι η ταχύτητά τους θα φτάνει τα 5 μίλια το δευτερόλεπτο.

Οι εμπνευστές του εγχειρήματος το θεωρούν ως το επόμενο μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα, η δε NASA το έχει ήδη εξετάσει και το χαρακτήρισε εφικτό.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)