Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[OnAir24.gr] Για κακούργημα διώκονται οι δύο υπάλληλοι του Υπ. Ανάπτυξης
#1
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία από κοινού και εκβίαση από κοινού...

και κατ' επάγγελμα, άσκησε ο εισαγγελέας στους δύο υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω για εκβίαση ιδιώτη επενδυτή ξενοδοχειακής μονάδας.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για δύο υπαλλήλους στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων, ηλικίας 61 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο για επιχορήγηση σε επενδυτική δραστηριότητα του επιχειρηματία - ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας.

Αμφότεροι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που ο επιχειρηματίας είχε παραδώσει φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον έναν εξ αυτών. Στα σπίτια τους βρέθηκαν επίσης περίπου 145.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια, τραπεζικές αποδείξεις και άλλα έγγραφα.

Αναλυτικά όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο εν λόγω επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για επένδυση σε επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα, ζητούσαν 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Χθες (12/3) το μεσημέρι, κανονίστηκε ραντεβού παράδοσης των χρημάτων στο σταθμό του Μετρό στον Κεραμεικό, τα οποία είχαν προσημειωθεί. Στο ραντεβού εμφανίσθηκε ο ένας εκ των υπαλλήλων, ο οποίος και συνελήφθη μόλις παρέλαβε το προσημειωμένο ποσό και λίγο αργότερα στο σημείο συνάντησης μετέβη και ο δεύτερος υπάλληλος που επίσης συνελήφθη.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα γραφεία των δύο συλληφθέντων, στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.

Επίσης, στις έρευνες που διενεργήθηκαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στα σπίτια τους, βρέθηκαν ποσά 70.000 ευρώ και 85.000 ευρώ αντίστοιχα, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών, καθώς και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευση και τα ποσά που διακινήθηκαν.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)